"Baidos iziet uz balkona." Jelgavā iedzīvotāji vairākus gadus nespēj vienoties par brūkošu balkonu remondarbiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirms mēneša Jelgavā kādai ēkai margas nokritušas jau otrajam balkonam. Projekts balkonu remontam bijis izstrādāts jau 2020. gadā, taču remontdarbi joprojām nav sākti, jo iedzīvotāji par to nav spējuši vienoties, ziņu medijs ReTV noskaidrojis Jelgavas valstspilsētas būvvaldē.

Patlaban bīstamā zona zem balkoniem ar tehnisko žogu norobežota vēl divām daudzstāvu ēkām. Tagad Jelgavas valstspilsētas būvvalde aizliegusi šīs ēkas balkonu ekspluatāciju.

Problēmas ar balkonu tehnisko stāvokli vairākām daudzstāvu mājām ir jau ne pirmo gadu. Daudzviet balkoniem redzamas atsegtas dzezsbetona plākšņu stiegras, vairākiem balkoniem nokritušas arī margas. Vēl zem kāda balkona jau nostiepts siets, lai drūpošie cementa gabali kādam nejauši neuzkristu virsū.

ReTV uzrunātie jelgavnieki uzskata, ka pienācis laiks remontēt balkonus, tomēr vienoties par remonta nepieciešamību neizdodas pat ēkai, kurai pirms mēneša margas nokrita jau otrajam balkonam.

"Es baidos iziet uz balkona. Mans dēls ir dzīvokļa īpašnieks, un mēs domājam, ka jāremontē balkoni. Bez tā ir slikti," saka jelgavniece Anna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu