Deputāti vakarnakt strādājuši "0,5 promiļu reibumā"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens, LETA

Cilvēki soctīklos šodien aktīvi vērtēja rekordgaro Saeimas sēdi, kurā tika pieņemts valsts budžets šim gadam. Tā bija garākā sēdē parlamenta vēsturē. Daļa apšaubīja, vai tas ir prāta darbs - tik ilgstoši strādāt pie atbildīgiem lēmumiem. TV3 Ziņas uzrunāja miega speciālistus, lai noskaidrotu, cik veselīgi ir tik ilgi strādāt.

Valstī viena no vadošajām miega speciālistēm, komentējot Saeimas deputātu darbu diennakts garumā bez gulēšanas, uzsver – tik svarīgu likumprojektu kā valsts budžets nevajadzētu pieņemt tādā stāvoklī. Ar pētījumiem pierādīts – cilvēki, kas nav gulējuši, nespēj veikt atbildīgus uzdevumus vislabākajā kvalitātē.

"Ja cilvēks nav gulējis no 17 līdz 19 stundām, viņa prāta spējas, tas ir, lēmumu pieņemšana, reakcija un pasīvā modrība pielīdzināma tādai modrībai kā cilvēkam, kas ir 0,5 promiļu reibumā. Ja cilvēks neguļ 20 stundas un vairāk, prāta spējas pielīdzināmas vienas promiles reibumam," TV3 Ziņām sacīja Marta Celmiņa, miega speciāliste, Latvijas Miega medicīnas biedrības valdes locekle.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien pēc aptuveni diennakti ilgas sēdes, debatēs pavadot arī visu nakti, galīgajā lasījumā pieņēma šā gada valsts budžetu un budžeta ietvaru nākamajiem trim gadiem.

Saskaņā ar valdības sākotnēji virzīto variantu 2023.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti ap 12,7 miljardiem eiro, savukārt izdevumi - ap 14,7 miljardiem eiro. Salīdzinājumā ar 2022.gada budžetu 2023.gadam paredzēts ieņēmumu palielinājums 2,025 miljardu eiro apmērā un izdevumu palielinājums 2,233 miljardu eiro apmērā. Šis ir vēsturiski finansiāli lielākais valsts budžets.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu