Riteņbraucējs Skujiņš komentējis valsts finansiālā atbalsta pazaudēšanu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš savā "Twitter" kontā komentējis neseno Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) lēmumu atņemt viņam un vēl četriem sportistiem ikmēneša finansiālo atbalstu.

15. februārī noslēgtais LOK un IZM sadarbības līgums paredz valsts budžeta līdzekļus nepiešķirt sportistiem un sporta darbiniekiem, ja tie piedalās sporta sacensībās, kurās piedalās arī Krievijas Federācijas vai Baltkrievijas Republikas sportisti neatkarīgi no to statusa un starptautisko sporta federāciju noteikumiem un lēmumiem.

Tā rezultātā tika paziņots, ka ikmēneša finansiālo atbalstu zaudējušas tenisistes Aļona Ostapenko, Darja Semiņestaja un Daniela Vismane, kā arī riteņbraucēji Toms Skujiņš un Krists Neilands.

Pēcāk LOK savā "Twitter" kontā paziņoja arī summas, kuras no konkrētajiem sportistiem ieturētas par februāri. Skujiņa gadījumā tie bija 300 eiro...

Tagad pats riteņbraucējs nācis klajā ar komentāriem par LOK lēmumu.

"Pieņemu, ka liela daļa Latvijas sporta sabiedrības ir redzējusi pēdējās dienas ziņas par to, ka vairākiem sportistiem valsts finansējums ir apturēts. Ticu, ka cilvēkiem, kas mani pazīst un, kas seko līdzi manai karjerai, nav jautājumu par manu patriotismu un atbalstu Ukrainai," rakstīja sportists.

Skujiņš arī norādīja, ka šobrīd viņam esot pārāk daudz domu, lai tās visas atklātu sociālajos medijos, bet aicināja līdzcilvēkus par viņu turpināt turēt īkšķus.

Normatīvajos dokumentos, kuros atrunāta valsts līdzekļu piešķiršana sportistiem saistībā ar Krievijas un Baltkrievijas atlētu līdzdalību, pagaidām nav ņemts vērā arguments, ka arī komercsacensībās tenisisti un riteņbraucēji netieši gatavojas startam valsts izlasē, uzturot sportisko formu visas sezonas garumā.

LOK ģenerālsekretārs apliecināja, ka sarunas ar IZM par izmaiņām attiecīgajos normatīvajos dokumentos norit, taču nevēlējās prognozēt, kad tajos varētu būt kādas izmaiņas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu