Okupanti Ukrainā seksuāli aizskāruši mazu meitenīti un grupveidā izvarojuši viņas māti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Frame Studio/Shutterstock

Divi okupantu karavīri pērnā gada martā seksuāli aizskāra četrus gadus vecu meiteni. Draudot ar ieroci, viņi grupveidā izvaroja meitenītes māti un lika uz to noskatīties viņas tēvam, norādīts Ukrainas prokuratūras sastādītajos dokumentos, vēsta medijs "Reuters".

Dokumentos aprakstīti vēl vairāki citi Krievijas okupācijas spēku pastrādātie seksuālie noziegumi Brovari, Kijivas apgabalā, pēc neveiksmīgā mēģinājuma ieņemt Ukrainas galvaspilsētu.

Medijs norāda, ka tie bijuši Krievijas 15. atsevišķās motorizētās strēlnieku brigādes karavīri. 

Vairums noziegumu tikuši pastrādāti 2022. gada 13. martā. Tēvam viņi uzbruka ar metāla katlu un lika nomesties uz ceļiem, kamēr grupveidā izvaroja viņa sievu.

Viens no Krievijas karavīriem paziņoja, ka pāra četrus gadus veco meitiņu "padarīs par sievieti", un seksuāli aizskāra bērnu. 

Pēc tam tie paši karavīri ielauzās kaimiņu mājā un piekāva tur dzīvojošo vecāka gadagājuma pāri. Viņi arī izvaroja 41 gadu vecu grūtnieci, kā arī 17 gadus vecu pusaudzi.

Kādā citā mājā, kur kopā dzīvoja vairākas ģimenes, karavīri visus ieveda virtuvē, kur grupveidā izvaroja 15 gadus vecu meiteni un viņas māti.

Abi karavīri bija snaiperi. Viens no viņiem bija 32 gadus vecs un nu jau ir miris, bet otrs identificēts kā 28 gadus vecais Jevgēnijs Černoknižnijs, kurš šobrīd atrodas Krievijā.

Kad žurnālisti mēģināja sazināties Černoknižniju, viņiem atbildēja vīrietis, kurš uzdevās par viņa brāli. Vīrietis apgalvoja, ka Černoknižnijs esot miris.

Par uzbrukumiem Brovari kopumā aizdomās turēti seši Krievijas okupācijas armijas karavīri. Notiek pirmstiesas izmeklēšana par amatpersonu iespējamo atbildību par uzbrukumiem.

Līdz šim Ukrainā par kara noziegumiem notiesāti 26 krievi, viens no tiem - par  izvarošanu. Daļa no tiem ir karagūstekņi, bet citi tika tiesāti aizmuguriski.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu