VIDEO ⟩ Internetā izplatās video, kā piemānīt taromātu. Saeimas deputāts brīdina - par to var iestāties kriminālatbildība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Parlamentārietis Andrejs Judins (JV) sociālajos tīklos ievietojis video, kas, visticamāk, filmēts Rumānijā. Tajā redzams, kā cenšas piemānīt taromātu, raujot nodoto pudeli ārā aiz striķa.

"Gadījumā, ja kāds ieraudzīja šo klipu un apsver iespēju to pamēģināt mūsu veikalos: nedariet tā! Nezinu, kā uz to skatās Rumānijā, bet saskaņā ar mūsu Krimināllikumu tā ir krāpšana nelielā apmērā, par kuru ir paredzēta kriminālatbildība," norāda Judins.

Latvijā gan šādas darbības neizdotos,  TV3 ziņām uzsver "Depozīta iepakojuma operators", piebilstot, ka bez incidentiem gan neiztikt:

"Latvijā taromāti ir aprīkoti ar funkciju, kas šādas darbības nepieļauj. Jāsaka, atsevišķi gadījumi, kad cilvēki cenšas nodot imitētus iepakojumus, ir fiksēti, bet jāņem vērā, ka šāda iepakojuma sagatavošanas izmaksas pārsniedz iegūtās naudas izmaksu, un jāsaka tirgotājiem paldies – novērošanas kamerās ātri fiksē un personas atrod.

Ir bijuši gadījumi, kad nonāk mūsu un policijas redzeslokā. (TV3: Ir kādi, kas to darījuši masveidā?) Ko uzskatām par masveidā?. Ir bijuši, kas nodevuši 20 šādus iepakojumus, bet, kā minēju, visas vietas aprīkotas ar video novērošanu."

Policijā skaidro, ka nav informācijas par gadījumiem, kad būtu sākta lietvedība saistībā ar krāpšanos, izmantojot taromātus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu