Kardiologs Andrejs Ērglis: Romas brīvdienas ir vajadzīgas katrai karalienei

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: līdere

Kardiologs, profesors Andrejs Ērglis foruma "Līdere" dalībniecēm atzīstas vājībā uz aktrisi Odriju Hepbernu un leģendārajam filmām ar viņas piedalīšanos. Sievietēm no tām ir daudz ko mācīties - galu galā Romas brīvdienas esam pelnījušas mēs visas! 

Profesors savu lekciju sāka ar stāstu par perlamutra podziņām, kuras redzamas ekrānā viņam aiz muguras. "Šīs perlamutra podziņas man saistās ar kādu ļoti stipru sievieti, ar kuru pirms vairākiem desmitiem gadu aizsākās mana profesionālā darbība. Bija kāda kundze, kurai vajadzēja pārstāvēt valsti kādā augsta ranga pasākumā. Valstij svarīgā pasākumā. Bet tobrīd viņai vairāk vajadzēja parūpēties arī par sevi. Es gāju vakara apgaitā, apraudzīju viņu, un viņa man jautāja: kā jums, dakter, šķiet, kā man piestāvēs šīs podziņas?

No sākuma es apjuku, ka tāds jautājums, kad mums viņa jāsagatavo rītdienai. Bet vēlāk sapratu, cik dažreiz forma un vide, kurā mēs dzīvojam, ir svarīgāka par pašu saturu. Kā mēs izturamies pret pasauli un sevi gan iekšēji, gan ārēji," runā kardiologs Andrejs Ērglis

Lekcijas laikā slavenais kardiologs vairākkārt atgriežas pie aktrises Odrijas Hepbernas. Filmā "Brokastis "Tifānijā"" ir kāda aina, kurā Hepbernas varone ilgi stāv pie dārglietu veikala skatloga un skatās uz briljantiem.

Runājot par šo ainu, Andrejs Ērglis saka:

"Mēs visi esam dimanti, neslīpēti dārgakmeņi. Bet mums ir katram pašam sevi jāslīpē un jāslīpē vienam otru."

Profesora vēlējums visām sievietēm ir šāds:

”Ja pašas neejat uz briljantu veikalu, lai ir kāds, kas atnes un uzdāvina, tas droši vien ir labāk. Sapņiem ir jābūt!”

Profesors runā arī par leģendāro filmu "Romas brīvdienas", kurā Odrija Hepberna tēlo karalisku personu, kurai uz brīdi izdevies izsprukt brīvībā un baudīt ikdienišķus dzīves priekus. Andrejs Ērglis uzsver:

"Romas brīvdienas ir vajadzīgas katrai karalienei, katrai no jums un visiem mums. Jo tikai tā var iegūt harmoniju."

Kamēr gaidām iedvesmas forumu "Līdere 2023", piedāvājam no jauna atskatīties uz pēdējā foruma lektoru runāto.

Vairāk par 2023. gada forumu "Līdere" lasi šeit.

Seko un iedvesmojies!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu