VIDEO Juglas kanālā no nelegāliem zvejas rīkiem atbrīvotas aptuveni 100 kilogrami raudu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VVD

No nelegāliem zvejas rīkiem Juglas kanālā atbrīvotas aptuveni 100 kilogrami (kg) raudu, informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Pagājušās nedēļas beigās, 31.martā, VVD pēc iedzīvotāju ziņojuma par iespējamu nelegālu zveju Juglas kanālā, iepretim laivu garāžu kooperatīvam, Kanāla ielā, veica minētās ūdenstilpes novērošanu.

Ap pusnakti ņemot vērā, ka netika novērota neviena persona, kas iespējami varētu veikt nelegālas zvejas darbības, inspektori, izmantojot laivu, nolēma apsekot minēto akvatoriju. Pārbaudot akvatoriju, tika aizķerts un izņemts zivju tīkls, no kura atbrīvotas aptuveni 100 kilogramus kg raudu.

Martā VVD iekšējos ūdeņos veicis 231 makšķerēšanas un rūpnieciskās zvejas pārbaudi, kā rezultātā atrasti un no ūdens izcelti 154 nelegālie zivju ieguves rīki - 92 ūdas, 23 zivju tīkli, 19 nēģu murdi, 10 zivju murdi un citi.

Martā VVD nekonstatēja nevienu personu, kas pārkāptu Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumos noteiktos liegumus, kas attiecas tieši uz pavasara zivju nārsta periodu. Tāpat netika konstatēts neviens līdaku lomā paturēšanas gadījums, makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem vai makšķerēšana kanālos un caurtecēs, kurās tas ir aizliegts.

VVD atgādina, ka no 1.marta līdz 30.aprīlim zivju nārsta dēļ ir aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem visos ūdeņos, izņemot Baltijas jūru un Rīgas līci, kā arī noteiktos kanālos un caurtecēs Daugavas upju, Gaujas upju, Lielupes upju un Ventas upju baseinu apgabalos. Lieguma periodā VVD veic pastiprinātu ūdenstilpju uzraudzību.

Latvijas ūdenstilpēs lielāko daļu marta bija novērojams plāns ledus vai palu ūdeņi, kas nav bijuši labvēlīgi apstākļi braukšanai ar laivu vai makšķerēšanai.

VVD izsaka pateicību tiem iedzīvotājiem, kuri ziņo par iespējamajiem pārkāpumiem un iesaistās vides noziegumu atklāšanā, zvanot uz tālruni 26 338 800 vai izmantojot mobilo lietotni "Vides SOS".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu