No šodienas stājas spēkā ierobežojumi "Bolt" elektroskrejriteņiem (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Bolt" elektriskie skrejriteņi.
"Bolt" elektriskie skrejriteņi. Foto: Edijs Pālens/LETA

Koplietošanas platformā "Bolt" pieejamajiem elektroskrejriteņiem no šodienas nedēļu nogaļu naktīs samazinās maksimālo ātrumu no 25 līdz 20 kilometriem stundā, informēja "Bolt" pārstāvji.

Samazināts ātrums skrejriteņiem būs naktīs no piektdienas uz sestdienu un no sestdienas uz svētdienu no plkst.22 līdz 5.

Izmaiņu mērķis ir novērst negadījumus un turpināt nodrošināt visu satiksmes dalībnieku drošību.

Ātruma ierobežojumi pilsētās stāsies spēkā piektdien.

"Bolt" vecākā skrejriteņu operāciju speciāliste Latvijā Gerda Kivleniece norāda, ka ātrums ir viens no galvenajiem drošas pārvietošanās elementiem, tāpēc lēmums par ātruma samazināšanu pieņemts, lai pievērstu gan pašu skrejriteņu vadītāju uzmanību uz drošu pārvietošanos, gan arī nodrošinātu pārējo satiksmes dalībnieku drošību.

Vietās, kurās jau ierasti ir noteikts ātruma limits 15 kilometri stundā, attiecīgais ierobežojums būs spēkā arī turpmāk. Pārējās nedēļas dienās "Bolt" skrejriteņiem maksimālais atļautais ātrums ir 25 kilometri stundā.

Kivleniece skaidro, ka ātruma ierobežojumi jau pagājušajā sezonā tika īstenoti Igaunijā, un gūtā pieredze rāda, ka potenciālo traumu skaitu var samazināt līdz pat 20%. Ātrums lielā mērā nosaka, vai notiks ceļu satiksmes negadījums un cik nopietnas būs tā sekas. Tāpat faktors ir slikta redzamība naktī, tāpēc "Bolt" atgādina pārvietoties tikai pa apgaismotām ielām, lai skrejriteņa vadītājs laikus varētu pamanīt bedres vai citas nepilnības ceļa segumā.

"Apzinoties, ka skrejriteņu popularitāte tikai pieaug, šī lēmuma mērķis ir mazināt to negadījumu skaitu, kas rodas, pārvietojoties ar skrejriteņiem neapdomīgi," pauž Kivleniece.

Ātruma ierobežojumi katru nedēļas nogali stāsies spēkā automātiski, un šis jaunums attieksies uz pilnīgi visiem pilsētu rajoniem ne tikai Rīgā, bet arī reģionālajās pilsētās, kurās pieejami "Bolt" skrejriteņi.

"Bolt" arī atgādina, ka braukt alkohola vai citu reibinošo vielu ietekmē, kā arī divatā uz viena skrejriteņa ir aizliegts - šāda rīcība ir ļoti bīstama un ir pret "Bolt" skrejriteņu nomas lietošanas noteikumiem, kā arī aizliegts atbilstoši Ministru kabineta Ceļu satiksmes noteikumiem. Saņemot atkārtotus aizrādījumus, klientam var tikt liegti turpmāki braucieni ar "Bolt" skrejriteņiem.

Latvijā "Bolt" skrejriteņi sezonāli ir pieejami 11 Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Valmierā, Daugavpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī, Rēzeknē, Siguldā un Ikšķilē. Šogad "Bolt" skrejriteņu sezona Latvijā sākās 20.martā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu