Pusdienas, kas pārvērtās par traģēdiju. Apēda fugu zivi un nomira pēc astoņām dienām komā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FtLaud/Shutterstock

Aprīļa sākumā Malaizijā kāds pāris ēda fugu zivi, nezinot, ka tajā ir nāvējoši toksīni. Neilgi pēc šīs maltītes nomira 83 gadus vecā sieviete, savukārt viņas 84 gadus vecais vīrs astoņas dienas bija komā, taču viņa veselības stāvoklis pasliktinājās, un viņš sestdien, 8. aprīlī, nomira, vēsta raidsabiedrība CNN.

Viņa meita Ng Ai Lī pirms vecāku bērēm sniedza preses konferenci pāra mājās. Sieviete pieprasa atbildību par savu vecāku nāvi pēc fugu ēšanas.

"Tie, kas ir atbildīgi par viņu nāvi, ir jāsauc pie atbildības saskaņā ar likumu, un es ceru, ka iestādes paātrinās izmeklēšanu," sacīja Ng.

"Es arī ceru, ka Malaizijas valdība palielinās sabiedrības informētību par saindēšanos ar fugu zivīm, lai novērstu šādu incidentu atkārtošanos," viņa piebilda.

Malaizijas tiesību akti aizliedz pārdot indīgu un kaitīgu pārtiku, piemēram, piesārņotu gaļu, un par pārkāpumu draud naudas sods 2300 ASV dolāru apmērā vai cietumsods līdz diviem gadiem.

Plašāk par to, kas ir fugu zivs un kas par to jāzina, lasiet tiešsaistes žurnālā "Klik".

Kā ziņots aprīļa sākumā, meita uzskata, ka tēvs nebūtu apzināti pircis zivi, kura ir tik nāvējoša. Viņas mātei Limai Sievai Guanai parādījās apgrūtināta elpošana un drebuļi pēc tam, kad viņa pusdienās cepa un ēda zivis. Viņas vīram sāka parādīties līdzīgi simptomi.

Mātes nāves cēlonis tika identificēts kā saindēšanās ar pārtiku, kas izraisīja elpošanas mazspēju un sirdsdarbības traucējumus.

Fugu iekšējie orgāni ir indīgi, jo satur neirotoksīnu - tetrodotoksīnu. Vienā fugu zivī esošās indes daudzums var nogalināt 30 cilvēku. Tāpēc tā jāpagatavo ārkārtīgi uzmanīgi.

Fugu zivs ir ēdama fritēta (vārīta eļļā), vārīta, jēla vai ar mērces piedevu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu