Francijas alkoholisko dzērienu ražotājs aptur "Absolut" eksportu uz Krieviju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: calimedia/Shutterstock

Francijas alkoholisko dzērienu ražotājs "Pernod Ricard" otrdien paziņoja, ka aptur degvīna "Absolut" eksportu uz Krieviju, ņemot vērā izskanējušo kritiku par uzņēmuma lēmumu atjaunot piegādes Krievijas tirgum.

Pagājušajā nedēļā atklātībā nonāca informācija, ka "Pernod Ricard" atjaunojis vairāku produktu ierobežotas piegādes Krievijas tirgum.

Uzņēmums norādīja, ka kopš pagājušā gada novembra Krievija ir mainījusi importa noteikumus, ļaujot paralēli importēt alkoholiskos dzērienus bez pilnvaroto importētāju atļaujas, tādējādi apejot Eiropas Savienības sankcijas.

"Pernod Ricard" uzsvēra, ka lēmums par eksporta atjaunošanu daļēji pieņemts, lai aizsargātu tā darbiniekus Krievijā no "kriminālatbildības" un apsūdzībām par "tīšu bankrotu".

Taču šāds lēmums izraisīja asu kritiku, tai skaitā no politiķiem Zviedrijā, kur tiek ražots degvīns "Absolut". Vienlaikus vairāki labi zināmi bāri un restorāni Stokholmā pārtraukuši "Pernod Ricard" produktu tirdzniecību.

Starp uzņēmuma zīmoliem ir arī viskiji "Jameson", "Ballantine's", "Chivas Regal" un "The Glenlivet," konjaks "Martell", brendijs "Ararat", rums "Havana Club", džins "Beefeater", liķieris "Malibu" un vīns "Jacob's Creek".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu