VIDEO "Bērni baidās." Iedzīvotājus satrauc militārās lidmašīnas Latvijas debesīs (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Laikā, kad pasaulē notiek dažādi bruņoti konflikti, piemēram, karš Ukrainā, daļa Latvijas iedzīvotāju uz militāro tehniku neskatās ar sajūsmu. It sevišķi iedzīvotājus satrauc bruņoto spēku lidmašīnu biežie lidojumi, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

Raidījuma redakcijā vēršas iedzīvotāji no Madonas un Saldus puses. 

"Kāpēc nav iespējas zināt par armijas lidojumiem Latgales pusē? Tiek veikti lidojumi, arī ļoti zemi, bet neviens par tiem neziņo. Man ir tāds baigais jautājums. Bērni baidās, pats ne. Kāpēc nekur neinformē par zemajiem lidojumiem Latgales un Vidzemes pusē? Ziņoju no Madonas novada," raksta kāds iedzīvotājs.

Arī citu Latvijas reģionu iedzīvotāji raidījumam "Bez tabu" atklāj, ka visai bieži redz lidaparātus. Vairums gan norāda, ka tas viņus nesatrauc. Daļa tomēr uzskata, ka par lidojumiem varētu būt vairāk informācijas.

Raidījumam "Bez tabu" Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) norāda, ka Latvijas Gaisa spēku un NATO sabiedroto lidojumi notiek katru dienu. 

"Tas tiek darīts, lai patrulētu, uzturētu pilotu spējas, trenētos un mācītos. Iedzīvotājiem tas var sagādāt neērtības, jo tas ir troksnis, bet vienmēr der atcerēties – tas tiek darīts, lai mūsu debesis vienmēr būtu drošas," norāda NBS Gaisa spēku štāba Komunikācijas daļas speciāliste Zanda Bergmane.

Par plānotajiem lidojumiem un mācībām NBS informē sociālo tīklu platformās "Facebook", "X" un "Instagram", kā arī savā mājaslapā. Tāpat informācija tiek izplatīta caur pašvaldībām, kā arī nacionālajiem un reģionālajiem medijiem.

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu