Žuravļovs vērtēs, kā amatpersonas statuss ietekmēs viņa darbu LOK Izpildkomitejā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Boksa federācijas (LBF) prezidents Nils Žuravļovs
Latvijas Boksa federācijas (LBF) prezidents Nils Žuravļovs Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejas (IK) loceklis Nils Žuravļovs vēl vērtēs, kā valsts amatpersonas statuss ietekmēs viņa darbu organizācijā, norāda Žuravļovs.

LOK vadībai - prezidentam, ģenerālsekretāram un Izpildkomitejas locekļiem - tiks noteikts valsts amatpersonu statuss. Līdz ar to Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) lūgs informāciju no LOK, lai 15 dienu laikā varētu iesniegt Valsts ieņēmumu dienestam (VID) precizētus ministrijas un tās pārraudzībā esošo struktūru valsts amatpersonu sarakstus.

Ieņemot dažādus amatus Valsts policijā (VP), Žuravļovam jau bija valsts amatpersonas statuss.

"Vajag visu izvērtēt, un tikai tad pieņemt kādu lēmumu. Parunāšu ar kolēģiem, sporta federācijas pārstāvjiem un pārējiem, pēc tam pieņemot kādu lēmumu.

Izpildkomitejā strādājam brīvprātīgi un vēl papildu lietas - nav īpaši ērti...," teica Žuravļovs par to, vai šis statuss kādā veidā ietekmēs viņa turpmāko darbu LOK Izpildkomitejā.

Žuravļova vadītā LOK Ētikas komisija, kurā bez viņa ir arī Janika Judeika, Armands Puče, Mārtiņš Rubenis un Marita Vilciņa, pirmdien izskatīs jautājumu par izskanējušo informāciju saistībā ar iespējamu interešu konfliktu LOK prezidenta Žorža Tikmera darbībā.

Šajā komisijas sēdē gan nav plānots pieņemt kādus lēmumus, tikai izvērtēt informāciju, lai saprastu turpmākos soļus, atzina Žuravļovs.

IZM vērtējumā LOK amatpersonām šādu statusu var piešķirt, balstoties uz likuma punktu, kas atrunā, ka par valsts amatpersonām uzskatāmas arī personas, kurām, pildot amata pienākumus publiskas personas institūcijās, saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir tiesības pieņemt vai sagatavot lēmumus par publiskas personas mantas iegūšanu, tās nodošanu citu personu īpašumā, lietošanā vai valdījumā, atsavināšanu citām personām vai apgrūtināšanu ar lietu vai saistību tiesībām, kā arī finanšu līdzekļu sadalīšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu