Ukraina reaģē uz izskanējušo informāciju par tās plānoto uzbrukumu Maskavai

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihailo Podoļaks.
Mihailo Podoļaks. Foto: AP/Scanpix

Ukraina neplānoja uzbrukt Maskavai pilna mēroga kara gadadienā. Šāds lēmums būtu bijis infantils un nebūtu devis nekādu labumu, sacīja Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Mihailo Podoļaks, reaģējot uz laikraksta "Washington Post" publicēto informāciju.

Atsaucoties uz nopludinātajiem Pentagona dokumentiem, laikraksts publicēja informāciju, ka Ukrainas bruņotie spēki Krievijas izvērstā pilna mēroga kara gadadienā plānojuši veikt triecienus Maskavai, bet pēc Vašingtonas lūguma no ieceres atteikušies.

"Mēs visi atkal esam liecinieki dīvainai mediju sensācijai. "Kara gadadienā Ukraina plānoja uzbrukt Maskavai, taču sabiedrotie piespieda to mainīt savu lēmumu," konspiratīvi ziņo cienījami ASV mediji. Protams, bez detaļām un loģikas.

Un tāpēc man rodas vienkāršs jautājums. Kāpēc mums tas būtu vajadzīgs? Kāds uzdevums būtu jāizpilda ar šādu vienreizēju akciju? Vai tas mainītu kara gaitu? Vai tas liktu krieviem bēgt? Vai tas mazinātu vajadzību pēc ieročiem?" tviterī raksta Podoļaks.

"Šādas publikācijas obligāti ar atsauci uz "anonīmiem avotiem" pilda tikai vienu katastrofisku funkciju - veido sabiedrisko domu Rietumu galvaspilsētās, it kā Ukraina būtu nesaprātīga, infantila un impulsīva valsts, kurai pieaugušiem cilvēkiem ir bīstami uzticēt nopietnus ieročus. Apzināti vai neapzināti tas tiek darīts - tas ir cits jautājums," norādīja padomnieks.

Podoļaks piebilda, ka Ukrainai tiešām ir nepieciešamas tāla darbības rādiusa raķetes un aviācija, tomēr uzbrukumiem Krievijas loģistikai un fortifikācijas būvēm okupētajās teritorijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu