Lāsts ir lauzts: "Maple Leafs" pirmo reizi kopš 2004. gada pārvar Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Toronto "Maple Leafs" sestdien pirmo reizi kopš 2004. gada pārvarēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu.

"Maple Leafs" hokejisti viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā guva panākumu pār Tampabejas "Lightning" un sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāki ar 4-2.

Otrajā trešdaļā viesus vadībā izvirzīja Ostons Metjūzs, bet trešajā periodā pēc nedaudz vairāk kā četrām spēlētām minūtēm rezultātu izlīdzināja Stīvens Stemkoss. Pagarinājumā uzvaru nesošos vārtus guva Toronto komandas kapteinis Džons Tavaress, pēc kura metiena ripa vēl trāpīja pa "Lightning" aizsarga slidu un ieslīdēja mājinieku vārtos.

"Maple Leafs" kopš 2004.gada septiņas reizes nespēja pārvarēt Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu, kamēr Tampabejas vienība iepriekšējās trīs sezonas spēja sasniegt finālu, divas reizes arī izcīnot čempiontitulu.

Toronto hokejisti otrajā kārtā spēkosies ar Bostonas "Bruins" un Floridas "Panthers" dueļa uzvarētāju. Pēc sešiem mačiem sērijā starp Bostonas un Floridas komandām rezultāts ir neizšķirts 3-3.

Tāpat Stenlija kausa izcīņas otro kārtu sasniedza arī Rietumu konferences vienība Edmontonas "Oilers", kas izbraukumā ar 5:4 (2:1, 2:2, 1:1) uzvarēja Losandželosas "Kings" un sērijā svinēja panākumu ar 4-2.

Edmontonas vienībā ar trīs (2+1) rezultativitātes punktiem izcēlās Klims Kostins, bet uzvaru nesošos vārtus trešā perioda izskaņā guva Kailers Jamamoto, kurš arī tika pie vienas rezultatīvas piespēles. Starp "Kings" hokejistiem Kevins Fiala sakrāja trīs (1+2) punktus.

Otrajā kārtā "Oilers" tiksies ar Teodora Bļugera pārstāvēto Vegasas "Golden Knights", as pirmajā kārtā ar 4-1 bija pārāka pār Vinipegas "Jets".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu