Hersonā uz nepilnām trīs dienām noteiks komandantstundu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izpostīta ēka Zaporižjā. Ilustratīvs attēls.
Izpostīta ēka Zaporižjā. Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Ukrainas dienvidu frontes līnijas tuvumā esošajā Hersonas pilsētā no piektdienas, 5. maija, uz 58 stundām tiks noteikta komandantstunda, informē vietējā amatpersona.

Ukrainas varasiestādes iepriekš izmantojušas garākas komandantstundas, lai paātrinātu karavīru un bruņojumu pārvietošanu.

Ukraina, kā tiek uzskatīts, gatavojas pavasara pretuzbrukumam krievu okupantiem.

Hersonas reģionālās militārās administrācijas vadītājs Oleksandrs Prokudins paziņoja, ka komandantstunda ilgs no piektdienas plkst. 20 līdz pirmdienai plkst. 6 pēc Ukrainas un Latvijas laika.

"Šo 58 stundu laikā būs aizliegts iziet uz ielas.

Pilsēta arī būs slēgta iebraukšanai un izbraukšanai," vietnē "Telegram" paziņoja Prokudins, aicinot iedzīvotājus veidot pārtikas un medikamentu krājumus.

Viņš sacīja, ka iedzīvotāji varēs doties īsās pastaigās savu dzīvesvietu tuvumā vai uz veikaliem, bet līdzi jānēsā personas apliecinoši dokumenti.

"Šādi pagaidu ierobežojumi ir nepieciešami, lai likumsargi varētu veikt savu darbu un nepakļautu jūs briesmām," skaidroja Prokudins.

Trešdien Krievija apšaudīja būvmateriālu lielveikalu Hersonā, nogalinot trīs cilvēkus un četrus ievainojot.

Krievijas karaspēks sagrāba savā kontrolē Hersonu drīz pēc atkārtotā iebrukuma sākuma pērnā gada februārī, un pilsēta bija okupēta līdz 2022. gada novembrim, kad Krievijas karaspēks atkāpās no pilsētas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu