Kučinskis uzdod Rukam veikt dienesta pārbaudi saistībā ar nepilngadīgo kautiņu Imantā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis
Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņo, ka saistībā ar jauniešu bandas veikto uzbrukumu kādam zēnam Imantā ir uzdevis Valsts policijas (VP) priekšniekam Armandam Rukam nekavējoties veikt dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu iesaistīto amatpersonu darbības atbilstību normatīvo aktu prasībām. 

Piektdien, 5. maijā, Imantas mikrorajonā Rīgā nepilngadīgu bērnu bariņš uzbruka kādam zēnam, viņu sitot un spārdot. Notikušais tika nofilmēts un nedēļas nogalē strauji izplatījās sociālajos tīklos, radot lielu uztraukumu iedzīvotāju vidū. 

Nežēlīgā vienaudža piekaušana izraisījusi plašas diskusijas sabiedrībā un nosodījumu policijas darbam, apgalvojot, ka policija ilgstoši neieradās uz notikuma vietu.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka šis konflikts radies, jo bērniem jau iepriekš bijušas savstarpējas nesaskaņas un konflikts ir personiska rakstura. Policijas rīcībā esošie fakti neliecina, ka jauniešu grupa apdraudētu citus mikrorajona iedzīvotājus, jo šis ir bijis specifisks savstarpējs konflikts.

Jau ziņojām, ka svētdien, 7. maijā, VP fiksēja un saņēma informāciju no iedzīvotājiem par vairākām vietām Imantas mikrorajonā, kur tika plānota vai jau notika jauniešu masveida pulcēšanās un fiziskas sadursmes, kuru iemesls ir 5. maija notikumi. VP Rīgas Pārdaugavas pārvaldē un Rīgas Speciālo uzdevumu bataljona vienībā tika izsludināta trauksme, kas nozīmē, ka piesaistīti visi iespējamie spēki, reaģējot uz iespējamām fiziskām sadursmēm. 

Pirmdienas rītā VP informēja, ka noskaidrotas divas personas pēc kā iniciatīvas notika pulcēšanās. Nepilngadīgie naktī uz pirmdienu tika nogādāti VP procesuālo darbību veikšanai. Citi incidenti neesot konstatēti un situācija pilnībā tiekot kontrolēta.

Trauksme policijā tika atcelta, bet darbs turpināts pastiprinātā režīmā, norāda VP.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks TV3 raidījumam "900 sekundes" norādīja, ka Imantas "Telegram" grupā divas personas aicināja pulcēties, lai identificētu personas, aprunātos. Pašlaik gan policija skaidro pilnīgi visus apstākļus.

Vecāki tiek aicināti situāciju pārrunāt ar bērniem, norādīja Ruks.

Jaunieši, bērni darbojoties slēgtās "Telegram" grupās, kurām policijas darbinieki uzreiz nevarot piekļūt.

Svētdien jaunieši pārvietojās masveidā, esot fiksētas "saķeršanās", kāda persona esot cietusi.

VP arī aicinot vecākus pievērst uzmanību savām atvasēm, "jo tas esot nopietni".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu