Lukašenko īsā viesošanās Maskavā. Uz lidostu pavada ātrā palīdzība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko ar Vladimiru Putinu
Aleksandrs Lukašenko ar Vladimiru Putinu Foto: Reuters / Scanpix

Grūti noiet 300 metrus, izlaista ārvalstu līderu pieņemšana un brokastis ar agresorvalsts diktatoru Putinu un apsaitēta roka. Pie tā, visticamāk, vainīgas pagaidām neatklātas veselības problēmas, kas piemeklējušas Baltkrievijas diktatoru Aleksandru Lukašenko 9. maija svētkos, ziņo ārvalstu mediji.

9. maija rītā Lukašenko kopā ar citu valstu līderiem viesojās pie Putina un apmeklēja tā dēvētās uzvaras dienas parādi Maskavā un citas svinību norises.

Parādes laikā tika novērots, ka Lukašenko apsaitēta roka.

Foto: AP/Scanpix

Visi uzaicinātie ārvalstu līderi kopā ar Putinu arī devās nolikt ziedus pie Nezināmā kareivja kapa. Lukašenko bija vienīgais, kuru uz ziedu nolikšanas vietu 300 metru attālumā specdienestu darbinieki aizveda ar īpašu elektromobili, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Pēc parādes Lukašenko arī nepiedalījās svinīgajā pieņemšanā ārvalstu līderiem un sekojošās dienas brokastīs kopā ar Putinu par godu Armēnijas prezidentam un premjerministram.

Baltkrievijas politologs Dmitrijs Bolkuņecs informēja, ka Lukašenko pasākumus Maskavā esot pametis veselības stāvokļa dēļ, kā arī atklāj, ka kaimiņvalsts diktatoru uz lidostu no svinībām pavadījusi ātrās palīdzības mašīna. 

Atgriezies Minskā, Lukašenko neteica savu tradicionālo runu ziedu nolikšanas ceremonijā pie Minskā esošā Uzvaras pieminekļa.

Lukašenko esot ieradies pasākuma norises vietā, bet runu tur teicis tikai aizsardzības ministrs Viktors Hreņins. Tāpat kā Krievijā, arī Baltkrievijas svinīgā translācija bija īsāka nekā citus gadus – runa esot ilgusi vien aptuveni 25 minūtes. Pēc veterānu apsveikšanas Lukašenko esot pametis Uzvaras laukumu.

Gan pagājušajā gadā, gan arī 2021. gadā Lukašenko teica runu šajā ceremonijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu