"Vai Zviedrija atkal uzvarēs Eirovīzijā?" Bukmeikeru prognozes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/scanpix

Šajā nedēļā norit 67. Eirovīzijas dziesmu konkurss, kur divos pusfinālos spēkojas trīsdesmit viena valsts. Desmit valstis no katra pusfināla kvalificēsies finālam, kur kopā ar lielo piecinieku – Franciju, Vāciju, Itāliju, Lielbritāniju un Spāniju, kā arī pagājušā gada uzvarētāju Ukrainu, kam dalība finālā ir garantēta, cīnīsies par uzvaru. Diemžēl Latvija finālā neiekļuva un arī  kaimiņvalstu Igaunijas un Lietuvas izredzes uzvarēt tiek vērtētas kā zemas.

Zviedru dziedātāja Loreen pirmo reizi ar dziesmu "Euphoria" plūca uzvaras laurus Eirovīzijas dziesmu konkursā 2012. gadā. Otrdien, 9. maijā, ar dziesmu "Tattoo" viņa iekļuva arī šī gada finālā. "Optibet" bukmeikeri dod 39.64% uzvaras iespējamību tieši šai dalībniecei. Vai Loreen izdosies atkārtot savus 2012. gadā gūtos panākumus un būt otrajai, kurai izdevies divreiz izcīnīt uzvaru Eirovīzijā, kā to paveica īru izpildītājs Johnny Logan 1980. un 1984. gadā, mēs noskaidrosim jau sestdien.

Mūziķis Markus Rivas, kurš šogad piedalījies Eirovīzijas Latvijas nacionālajā atlasē "Supernova" ar dziesmu "Forever", domā tāpat kā bukmeikeri: "Mans favorīts šogad ir Zviedrija. Manā skatījumā vislabākā šī gada dziesma gan muzikālajā, gan performances ziņā. Lieliska atgriešanās!"

Par 2022. gada konkursa uzvarētāju kļuva Ukrainas Kalush Orchestra dziesma "Stefania". Kā paredz noteikumi, tieši uzvarējusī valsts rīko nākamā gada dziesmu konkursu, taču, ņemot vērā šobrīd esošos kara apstākļus, 67. Eirovīzijas rīkošana tika pārcelta uz Liverpūli Lielbritānijā. 2023. gada dziesmu konkursu organizē apvienota britu un ukraiņu komanda.

Bukmeikeru favorītu vidū bez Zviedrijas atrodas arī Somija, Francija, Ukraina, Izraēla un Spānija. Interesanti, ka šogad trīs valstis, kurām prognozētas pirmās sešas pozīcijas, finālā atrodas jau garantēti. Pārējās trīs kvalificējās finālam otrdien notikušajā pirmajā pusfinālā.

Somiju pārstāv dziedātājs Käärijä ar dziesmu "Cha Cha Cha" un jau pēc pirmajām Liverpūlē pavadītajām dienām pārliecinoši sevi pieteica. Šobrīd Somija tiek uzskatīta par arvien spēcīgāku konkurenti Zviedrijai, un tās iespējas uzvarēt konkursā “Optibet” bukmeikeri vērtē ar diezgan lielu procentuālu sadalījumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu