Baltkrievijas medijs apgalvo, ka Lukašenko atgriezies sabiedrībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko
Aleksandrs Lukašenko Foto: t.me/pul_1

Baltkrievijas autoritārais vadonis Aleksandrs Lukašenko pirmdien, 15. maijā, atkal esot bijis redzams sabiedrībā. Par to ziņo Lukašenko prezidenta administrācijas uzturētais kanāls "Pul pervovo".

"Pul pervovo" publicējis attēlu, kurā redzams, kā Baltkrievijas aizsardzības ministrs Viktors Hreņins salutē Lukašenko. Medijs apgalvo, ka attēls tapis Baltkrievijas Pretgaisa aizsardzības spēku komandcentrā, kur Lukašenko ieradies darba vizītē.

Fotogrāfijā redzams, ka Lukašenko roka ir apsaitēta, kā tas bija novērojams arī 9. maijā parādē Maskavā.

Kā vēstīts, 9. maijā Baltkrievijas vadonis apmeklēja tā dēvētās Uzvaras dienas parādi Maskavā, taču nokavēja neformālās brokastis ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Tā bija pēdējā reize, kad Lukašenko parādījies sabiedrībā. 

Visi uzaicinātie ārvalstu līderi kopā ar Putinu arī devās nolikt ziedus pie Nezināmā kareivja kapa. Lukašenko bija vienīgais, kuru uz ziedu nolikšanas vietu 300 metru attālumā specdienestu darbinieki aizveda ar īpašu elektromobili.

Savukārt 14. maijā Lukašenko nav ieradies Valsts karoga, ģerboņa un himnas dienas svinībās Minskā, lai arī iepriekšējos gados tieši viņš šajā ceremonijā uzstājās ar runu. 

Iepriekš Baltkrievijas monitoringa organizācija "Belaruski Gajun" ziņoja, ka Lukašenko piektdienas vakarā esot bijis Baltkrievijas klīniskās medicīnas centrā, kur viņš pavadījis divas stundas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu