FOTO ⟩ Protests mākslā. Ukraiņu modele Kannu kinofestivālā sevi aplej ar mākslīgajām asinīm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/ Scanpix

Uz Kannu kinofestivāla sarkanā paklāja, kur zibspuldžu gaismās maršēja pasaules zvaigznes, ukraiņu modele un fitnesa trenere Ilona Černobaja visus pārsteidza ar asiņainu performanci, atbalstot Ukrainu un atgādinot par savu tautu, kura joprojām ik dienas cīnās par savu valsti.

Kāda Ukrainas karoga krāsās tērpta protestētāja Kannu kinofestivālā pēkšņi sevi aplēja no diviem asins maisiņiem, kuri bija paslēpti kleitā. Viņa pārplēsa maisiņus sev virs galvas un pēc tam mākslīgās asinis izsmērēja sev pa seju un ķermeni.

Viņa savos sociālajos tīklos skaidrojusi performances ideju: "Es izgāju uz 76. Kannu kinofestivāla sarkanā paklāja mūsu karoga krāsu kleitā un uzlēju sev sarkanu krāsu. Es izmantoju savu iespēju atgādināt, kas notiek Ukrainā! Es ļoti priecājos, ka mana performance ir izplatījusies visā pasaulē! Cilvēkiem nevajadzētu aizmirst par mums!" tā modele. 

Pirms viņa paguva izdarīt vai pateikt ko vairāk, apsargi piesteidzās un ātri noveda viņu no kāpnēm.

Arī pagājušā gada Kannu kinofestivāla sarkanā paklāja parādi pārtrauca kāda sieviete, kura protestēja pret seksuālo vardarbību Ukrainā. CNN ziņoja, ka protestētāja bija uzkrāsojusi valsts karogu ar vārdiem "beidziet mūs izvarot" uz krūtīm un vēdera.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu