Atklāts jauns pavediens pazudušās Madelēnas Makanas lietā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Metropolitan Police

Pēc trīs dienu ilgas pārmeklēšanas Portugāles ūdenskrātuvē ir uziets "nozīmīgs pavediens", kas saistīts ar Madelēnas Makanas pazušanu, vēsta medijs "Independent".

Amatpersonas ceturtdien beidza Algarves ūdenskrātuves izmeklēšanu, kuru dažas dienas pēc trīsgadīgās meitenes pazušanas 2007. gada 3. maijā apmeklēja galvenais aizdomās turamais Kristians Brukners.

Izmantojot suņus un apzāģējot apkārt esošos kokus varas iestādes pārmeklēja ūdenskrātuvi Algarvē — aptuveni 50 kilometrus no vietas, kur Makani apmetās "Praia de Luz" kūrortā.

Portugāles policijas pārstāvji sacīja: “[Meklēšanas] rezultātā tika savākti daži materiāli, kas tiks nosūtīti ekspertīzei. Savāktie materiāli tiks nodoti Vācijas iestādēm."

Saskaņā ar laikrakstu "Correio de Manhã", operacijas laikā tika atrasts "atbilstošs pavediens", kas licis policistiem koncentrēties uz kādu konkrētu pierādījumu.

Vācijas varas iestādes medijam "BBC" ziņojušas, ka paies vairākas nedēļas, līdz tiks analizēti materiāli, kas savākti teritorijas pārmeklēšanā.

Ūdenskrātuves pārmeklēšanai noslēdzoties un policijai pametot teritoriju, acu liecinieki novērojuši, likumsargi aiz sevis atstājuši vairākas aptuveni pusmetru dziļas bedres. 

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 23. maijā Arādes dambī, kas atrodas 50 kilometrus no vietas, kur 2007. gadā "Praia da Luz" pazuda meitenīte, tiks sākta meklēšana.

2022. gadā Portugāles un Lielbritānijas varasiestādes par galveno aizdomās turamo nosauca 45 gadus veco Kristianu Brukneru, kurš jau izcieš ilgstošu cietumsodu.

Iepriekš Vācijas prokuratūra paziņoja, ka Brukners varētu būt saistīts ar vēl divu mazu bērnu bezvēsts pazušanu. Tiek izmeklēta arī vācieša iespējamā saistība ar izvarošanu Algarvē 2004. gadā.

Tiešsaistes žurnālā "Klik" piedāvājam aplūkot vietu, kur liktenīgo vakaru pavadīja Makanu ģimene.

Notikumu attīstība:

2007. gada 3. maijs: Konstatēts, ka Madelēna pazudusi no atpūtas kompleksa Portugālē.

2007. gada septembris: Keitu un Džeriju Makanu pasludina par oficiālajiem aizdomās turamajiem viņu meitas pazušanā.

2008. gada jūlijs: Portugāles policija pārtrauc izmeklēšanu un atceļ Makanu "arguido" jeb aizdomās turamo statusu.

2013. gada jūlijs: Tiek paziņots, ka šajā lietā ir jauni pierādījumi un jauni liecinieki, un tiek sākta oficiāla izmeklēšana.

2013. gada oktobris: Portugāles detektīvi atsāk izmeklēšanu, atsaucoties uz jauniem izmeklēšanas virzieniem.

2017. gada aprīlis: Vienīgie četri oficiālie aizdomās turamie, kurus policija pratināja, tiek izslēgti no izmeklēšanas, bet vecākie virsnieki paziņo, ka turpina sekot nozīmīgam izmeklēšanas virzienam.

2019. gada marts: "Netflix" izlaiž astoņu sēriju dokumentālo filmu par Madelēnas pazušanu. Viņas vecāki, kuri nepiedalījās filmas veidošanā, uzskata, ka tā varētu potenciāli kavēt policijas izmeklēšanu.

2020. gada jūnijs: Policija atklāj, ka 43 gadus vecs vācu cietumnieks, kura vārds ir Kristians Brukners, ir identificēts kā aizdomās turamais par Madelēnas pazušanu.

2022. gada aprīlis: Kristians Brukners tiek pasludināts par oficiālu aizdomās turamo šajā lietā.

2023. gada februāris: Poliete Džūlija Vendela apgalvo, ka ir pazudusī meitene.

2023. gada aprīlis: Džūlijas Vendelas DNS testa rezultāti apstiprina, ka viņa nav pazudusī meitene.

2023. gada maijs: Madelēnas vecāki Keita un Džerijs atzīmēja arī savas meitas 20. dzimšanas dienu, sakot: "Daudz laimes dzimšanas dienā, Madelēna. Joprojām pazudusi. Joprojām ļoti pietrūksti. Joprojām meklēsim. Tik ilgi, cik nepieciešams."

2023. gada 26. maijs: Pēc vērienīgas izmeklēšanas Algarves ūdenskrātuves apkaimē atrasts "atbilstošs pavediens".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu