Staķis: LGBTQ karoga izkāršana bija nekoleģiāla rīcība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Progresīvie/Twitter

6. jūnijā notikušajā Rīgas domes koalīcijas sanāksmē Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) atzinis nekoleģiālu rīcību, pagājušajā piektdienā izkarot LGBTQ karogu pie domes ēkas, aģentūrai LETA apstiprināja galvaspilsētas mērs.

Staķis  atzina, ka viņš nevarot noliegt to, kas visiem ir acīmredzams.

Sanāksmē viņš deputātiem pamatojis savu rīcību, jo vēlējies, lai arī Latvijas galvaspilsēta Rīga paustu atbalstu LGBTQ kopienai cīņā par cilvēktiesībām, pret vardarbību un diskrimināciju līdzīgi kā tas notiekot citās Eiropas un pasaules pilsētās.

Staķis apliecina, ka turpmāk par savām iecerēm informēs kolēģus un savu rīcību saskaņos ar deputātiem.

Ņemot vērā, ka otrdien notikušajā Rīgas domes koalīcijas sanāksmē mērs ir atzinis savu vienpersonisko lēmumu un pārrunāta turpmākā domes vadības un deputātu rīcība šādās situācijās, Nacionālās apvienības (NA) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Rīgas domes frakcijas deputāti, kas prasīja mēra skaidrojumu, ir to pieņēmuši un savstarpēji pārrunājuši, pauda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA).

Viņš atzina, ka tādējādi iebildumi pret Staķa vienpersonisko lēmumu un rīcību ir izsmelti.

Jau vēstīts, ka NA/LRA frakcijas deputāti pārmet, ka Rīgas mērs Staķis rīkojies "patvaļīgi un nedemokrātiski, uzspiežo­t savu gribu vairākumam bez diskusijām Rīgas domes koalīcijā vai frakciju padomē".

Staķis uzsvēra, ka LGBTQ karoga izkāršana pie Rīgas domes ēkas ir viņa rīkojums, solidarizējoties ar Latvijas pilsoņiem, kuri pagājušajā sestdienā devās praida gājienā, lai iestātos par cilvēktiesībām, pret vardarbību un diskrimināciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu