Sākta ziedojumu vākšana Kahovkas HES sprādziena radītajos plūdos cietušajiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ņemot vērā, ka sprādzienā Ukrainā, Hersonas apgabalā esošā Kahovkas hidroelektrostacija (HES) ir daļēji iznīcināta, biedrība "Tavi draugi" sākusi ziedojumu vākšanu plūdos cietušajiem, informē biedrības "Tavi draugi" pārstāvji.

Plūdi pašlaik pārņēmuši milzīgu teritoriju Hersonas apgabalā, kur notiek cilvēku evakuācija ar vilcieniem, autobusiem un mašīnām.

Biedrība "Tavi draugi" no sadarbības partneriem Ukrainā ir saņēmusi sarakstu ar steidzami nepieciešamo cietušajiem un aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju palīdzēt, ziedojot gultas veļu, dvieļus, spilvenus un segas, mitrās un sausās salvetes, ziepes, šampūnu, dušas želeju, zobu pastu un zobu birstes, autiņbiksītes gan pieaugušiem, gan bērniem, mazgāšanas līdzekļus, konservus vai ātri pagatavojamu pārtiku ar ilgstošu derīgumu termiņu, elektriskās tējkannas, mikroviļņu krāsnis un ledusskapjus.

Ziedojumus iespējams nodot biedrības "Tavi draugi" angārā Rīgā, Ventspils ielā 50, no pirmdienas līdz sestdienai no plkst. 10 līdz 18.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Krievijas karaspēks otrdien uzspridzinājis Kahovkas HES aizsprostu.

Sprādziens noticis plkst. 2.50.

Plūdu zonā ir aptuveni 80 apdzīvotu vietu. Ukrainas Iekšlietu ministrija norādījusi, ka jāevakuējas vairāku Hersonas pilsētas rajonu un desmit ciemu iedzīvotājiem.

Kahovkas HES atrodas Krievijas karaspēka kontrolē, taču pēc aizsprosta uzspridzināšanas applūst teritorijas gan Dņepras labajā krastā, kuras kontrolē Ukraina, gan Krievijas okupētās teritorijas kreisajā krastā.

Ukrainas Bruņoto spēku dienvidu pavēlniecība pavēstījusi, ka, pēc tās rīcībā esošās informācijas, evakuācija tiek organizēta arī Krievijas okupētajās teritorijās.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba norādījis, ka Kahovkas HES uzspridzināšana, iespējams, ir lielākā tehnoloģiskā katastrofa Eiropā pēdējās desmitgadēs, kas apdraud tūkstošiem civiliedzīvotāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu