Šoigu: Ukraina uzspridzināja Kahovkas HES, lai novērstu Krievijas ofensīvu šajā rajonā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu apsūdzēja "Kijivas režīmu" Kahovkas hidroelektrostacijas konstrukciju spridzināšanā. Viņš apgalvo, ka tas darīts, lai izjauktu Krievijas armijas ofensīvu, ziņo medijs "Meduza".

Tajā pašā laikā Šoigu iepriekš nav runājis par jebkādu Krievijas uzbrukumu. 2022. gada novembrī Krievija atkāpās no Hersonas, kur atrodas Novaja Kahovkas pilsēta un Kahovkas hidroelektrostacija.

Krievijas militārais departaments citē šo Šoigu paziņojumu:

"Šonakt Kijivas režīms pastrādāja kārtējo terorisma noziegumu: tika uzspridzināta Kahovkas hidroelektrostacija, kas izraisīja plašu teritoriju applūšanu. 

Lai stiprinātu savu potenciālu, ienaidnieks plāno pārvietot vienības un aprīkojumu no Hersonas virziena uz savu uzbrukuma operāciju zonu, tādējādi ievērojami vājinot savas pozīcijas Hersonas virzienā. Starp citu, ienaidnieks ir sācis veidot aizsardzības pozīcijas Dņepras labajā krastā, kas liecina par viņa nodomu šeit doties aizsardzībā.

Lai novērstu Krievijas armijas ofensīvas darbības šajā frontes sektorā, Kijivas režīms veica sabotāžu, faktiski terora aktu, kas noveda pie plašu teritoriju applūšanas un radīs smagas un ilgtermiņa sekas uz vidi."

Ukraina apsūdz Krievijas militāros spēkus Kahovkas hidroelektrostacijas graušanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu