Prigožins: Krievijas apgalvojumi par Ukrainas zaudējumiem ir "zinātniskā fantastika"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Vagner" dibinātājs Jevgeņijs Prigožins
"Vagner" dibinātājs Jevgeņijs Prigožins Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Vagner" grupējuma vadītājs Jevgeņijs Prigožins apstrīdējis Krievijas apgalvojumus, ka tā nodarījusi Ukrainai lielus zaudējumus Donbasā, kad Kijiva sākusi īstenot ofensīvu, ziņo medijs BBC.

Prigožins sacīja, ka apgalvojumi ir "vienkārši mežonīga un absurda zinātniskā fantastika".

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka Ukrainas bruņoto spēku zaudējumi sasnieguši vairāk nekā 3000 karavīru.

Krievija paziņoja, ka uzbrukums bija daļa no Ukrainas "sen solītās ofensīvas" Doneckas apgabalā, kas īstenoti svētdien un pirmdien.

Ukrainas armija 5. jūnijā paziņoja, ka tai nav informācijas par lielu uzbrukumu reģionā un ka tā nekomentēs "viltus" apgalvojumus.

Prigožins 5. jūnija vakarā apstrīdējis Krievijas aizsardzības ministrijas apgalvojumus, sakot, ka šādi panākumi būtu līdzvērtīgi "slaktiņam".

"Tāpēc es domāju, ka tās ir tikai mežonīgas fantāzijas," viņš rakstīja Telegram.

Viņš arī apsūdzēja Krievijas spēkus par "lēnu" atkāpšanos no Bahmutas reģiona, nodēvējot to par "apkaunojumu".

Maskava Prigožina apgalvojumus noraidīja, sakot, ka viņa apgalvojumi "neatbilst realitātei", un uzstāja, ka apspriestie reģioni joprojām ir Maskavas kontrolē.

"Apollo.lv" jau ziņoja par Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu apgalvojumiem, ka pēdējo trīs dienu laikā Krievijas armija ir izjaukusi Ukrainas bruņoto spēku "sen solīto ofensīvu" dažādos frontes posmos.

Pēc Šoigu teiktā, 4. jūnijā Ukrainas armija ar Ukrainas Bruņoto spēku 23. un 31. mehanizētās brigādes spēkiem mēģināja veikt ofensīvu piecos virzienos.

Rezultātā ienaidnieks nevienā virzienā neesot guvis panākumus un cieta zaudējumus: 300 militārpersonas, 16 tanki, 26 bruņu kaujas mašīnas, 14 mašīnas.

Šoigu apgalvo, ka trīs dienu kaujās visos virzienos Ukrainas bruņoto spēku zaudējumi sasnieguši 3715 karavīru. Krievijas armija iznīcinājusi arī 52 APU tankus, 207 bruņumašīnas, piecas lidmašīnas, divus helikopterus, 48 ​​lauka artilērijas vienības un 53 bezpilota lidaparātus.

Ukrainas bruņoto spēku ofensīvas atvairīšanas laikā gājis bojā 71 Krievijas karavīrs, vēl 210 ievainoti, piebilda Krievijas Aizsardzības ministrijas vadītājs.

Krievija nav ziņojusi par saviem zaudējumiem karā Ukrainā kopš 2022. gada septembra .

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu