Nova Kahovkas iedzīvotāji apstiprina krievu armijas vainu sprādzienā. Miruši 20-30 okupanti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Krievijas karaspēka okupētās Hersonas apgabala Nova Kahovkas iedzīvotāji apstiprina informāciju, ka krievi pirms Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) aizsprosta uzspridzināšanas novietojuši spridzekļus, Kahovkas pilsētas kara administrācija pavēstīja platformā "Telegram".

"Okupētās Nova Kahovkas iedzīvotāji apstiprina informāciju par to, ka krievi pirms dambja uzspridzināšanas novietoja spridzekļus. Neviens no vietējiem nav dzirdējis [raķetes, drona vai artilērijas šāviņa] atlidošanu. Dobja skaņa nāca no pazemes. Lielā spridzekļu daudzuma dēļ radās vilnis, kas uztriecās elektrostacijai, un tieši tas izraisīja vislielākos postījumus," teikts administrācijas paziņojumā.

Kā ticis ziņots, ap plkst.3 naktī krievi sapratuši, ko ir sastrādājuši, un sākuši evakuēt savējos, bet mierīgos iedzīvotājus nav brīdinājuši.

Atbilstoši neapstiprinātai informācijai sprādzienā HES dzīvību zaudējuši 20-30 šīs pavēlēs izpildītāji. Informācija tiek precizēta, pavēstīja administrācija.

"Krievi saprot un zina, kas patiesībā ir vainīgs HES iznīcināšanā. Viņiem nav žēl mierīgo iedzīvotāju. Gaidām satelītattēlus, kas spēs pierādīt vainu par tīšu HES iznīcināšanu," norādīja Kahovkas administrācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu