Traģēdija pie Noišvānšteinas pils. Uzbrucējs nogalina jaunu sievieti, nogrūžot viņu no nogāzes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Noišvānšteinas pils.
Noišvānšteinas pils. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Trešdien, 14. jūnijā, Vācijas dienvidu vēsturiskās Noišvānšteinas pils apkārtnē notika šausminoss incidents. Kāds vīrietis uzbruka divām jaunām sievietēm. Viena no viņām mira traumu dēļ, ko guva, kad tika nogrūsta lejā pa nogāzi, vēsta britu raidorganizācija BBC. 

21 gadu vecā sieviete nomira naktī pēc tam, kad viņa tika iegrūsta 50 metrus aizā, taču viņas 22 gadus vecā draudzene joprojām atrodas slimnīcā ar smagiem ievainojumiem. Arī viņa tika pagrūsta, kad mēģināja apturēt uzbrucēju. 

Policija paziņoja, ka saistībā ar uzbrukumu ir aizturējusi kādu ASV vīrieti - 30 gadus vecu tūristu. Viņš sākotnēji no notikuma vietas aizbēdzis, taču tika aizturēts trešdien pēc plašas policijas meklēšanas operācijas, kurā bija iesaistīti vairāk nekā 25 transportlīdzekļi. Viņš tika nogādāts policijas iecirknī Fūsenē Bavārijas štatā.

Vācijas mediji ziņo, ka upures tāpat kā uzbrucējs bija ASV pilsones. 

Policija uzskata, ka sievietes ar uzbrucēju satikās no Marienbrikes tilta, kur tūristi dodas, lai apskatītu Noišvānšteinas pili. Pēc tam vīrietis aizvedis sievietes uz kādu slepenu taku, aizbildinoties, ka līdz tiltam būs sarežģīti nokļūt. Tad viņš īstenoja uzbrukumu 21 gadu vecajai jaunietei. 

"Kad 22 gadus vecā jauniete gribēja iejaukties, viņš viņu žņaudza un pēc tam nogrūda lejā pa stāvu nogāzi," teikts Bavārijas policijas paziņojumā.

Tiek uzskatīts, ka vīrietis mēģināja veikt seksuāla rakstura uzbrukumu 21 gadu vecajai jaunietei, pirms nogrūda viņu no nogāzes. 

21 gadu vecā sieviete ar helikopteru nogādāta slimnīcā, taču vēlāk no gūtajām traumām mirusi.

19. gadsimtā uzceltā Noišvānšteinas pils ir viens no Vācijas populārākajiem tūrisma objektiem. Saskaņā ar Bavārijas finanšu ministrijas datiem katru gadu šo vietu apmeklē vairāk nekā 1,3 miljoni cilvēku. Tā atrodas aptuveni 126 kilometru attālumā no Minhenes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu