Kitija Laksa: Ceru, ka tas ir liels sākums mūsu Eiropas čempionātam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidāte Kitija Laksa atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc Latvijas sieviešu valstsvienības atklātā treniņa.
Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidāte Kitija Laksa atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc Latvijas sieviešu valstsvienības atklātā treniņa. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien sāka Eiropas čempionāta finālturnīru ar pozitīvām emocijām, pēcspēles preses konferencē secināja valstsvienības spēlētāja Kitija Laksa.

au ziņots, ka ceturtdien Latvija Telavivā ar 67:63 pieveica Spāniju, svinot pirmo uzvaru sešās savstarpējās cīņās Eiropas meistarsacīkšu finālturnīros.

"Šis ir veids, kā sākt čempionātu - ar pozitīvām emocijām un enerģiju. Ceru, ka tas ir liels sākums mūsu Eiropas čempionātam," secināja Laksa.

Tāpat viņa uzsvēra, ka, neskatoties uz to, ka Latvijas basketbolistes aizvada apakšgrupas mačus Telavivā, uz laukuma varēja just Latvijas līdzjutēju atbalstu.

"Fani vienmēr mūs atbalsta. Viņi deva mums enerģiju un radīja sajūtu, ka esam mājās. Patīkami, ka tribīnēs bija arī mana ģimene," izcēla basketboliste.

Vēl Laksa norādīja, ka no spēles plāna vislabāk latvietēm izdevies veiksmīgi spēlēt aizsardzībā.

"Visas spēles garumā koncentrējāmies uz aizsardzību, palīdzējām brīžos, kad to vajadzēja. Mūsu garās spēlētājas paveica lielisku darbu, palīdzot aizsardzēm. Tā bija laba komandas aizsardzība," viņa piebilda.

Cīņa par Eiropas čempionāta medaļām notiks līdz 25.jūnijam.

Eiropas čempionāta finālturnīra pirmais posms risinās divās valstīs. A un B grupu komandas spēlē Telavivā, C un D grupas - Ļubļanā.

Komandas cīnās arī par piecām ceļazīmēm uz 2024.gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru. Vieta olimpiskajās spēlēs kā rīkotājvalstij jau garantēta Francijas izlasei.

Par 2021.gada Eiropas čempionēm kļuva serbietes, kuras finālā pieveica Francijas basketbolistes. Francūzietēm tas bija piektais zaudētais fināls pēc kārtas. Tikmēr bronzas godalgas izcīnīja Beļģijas izlase.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu