Atrastas "Titan" zemūdens kuģa atlūzas. Visi kuģī esošie ir miruši (2)

Ziņa papildināta plkst. 22.39
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

ASV krasta apsardze ir paziņojusi, ka netālu no zemūdens aparāta "Titan" meklēšanas vietas atrastas atlūzas, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Krasta apsardzes paziņojumā teikts, ka "Horizon Arctic" tālvadības aparāts atlūzas atradis okeāna dzelmē netālu no Titānika vraka.

BBC šovakar plkst. 20.25 pēc Latvija laika ziņo, ka starp atlūzām atrastas "zemūdens kuģa nolaišanās rāmis un aizmugurējais pārsegs". Vēlāk tika paziņots par vairākām citām nozīmīgām "Titan" atlūzām", kas atrastas.

Kompānija "OceanGate" plkst. 21.46 pēc Latvijas laika oficiāli paziņojusi, ka visi pieci zemūdens kuģī esošie cilvēki ir gājuši bojā. 

"Šie cilvēki bija īsti pētnieki, kurus vienoja īpašs piedzīvojumu gars un dziļa aizraušanās par pasaules okeānu izpēti un aizsardzību. Šajā traģiskajā brīdī mūsu sirdis ir kopā ar šīm piecām dvēselēm un visiem viņu ģimenes locekļiem. Mēs sērojam par zaudēto dzīvību un prieku, ko viņi sagādāja visiem, kurus viņi pazina," teikts kompānijas paziņojumā.

ASV Krasta apsardzes pārstāvis preses konferencē norāda, ka atlūzas atbilst "katastrofālam zudumam spiediena kamerā".

Krasta apsardze preses konferencē apgalvoja, ka noklausīšanās ierīces meklēšanas laikā nebija fiksējušas nekādas katastrofālas implozijas pazīmes.

"Kamēr mēs veicām meklēšanu, ūdenī visu laiku atradās noklausīšanās ierīces, no kurām mēs nedzirdējām nekādas katastrofālas avārijas pazīmes," norāda kontradmirālis Maugers.

Maugers apgalvo, ka viņš nevar apstiprināt, vai ASV krasta apsardze spēs atgūt piecu pasažieru, kas atradās uz zemūdenes "Titan" klāja, līķus.

"Šī ir neticami nežēlīga vide," viņš piebilst.

Iepriekš viens no kompānijas "OceanGate" dibinātājiem - Giljermo Sēnleins - raidorganizācijai BBC pauda, ka minētais atklājums, iespējams, varētu norādīt uz to, ka bija notikusi "pēkšņa kuģa implozija" jeb sprādziens "uz iekšu".

Jau ziņots, ka glābēju komandas meklē pazudušo tūristu zemūdens aparātu ar pieciem cilvēkiem, kas svētdien devās dzelmē Atlantijas okeāna ziemeļos, lai aplūkotu pirms 111 gadiem nogrimušā "Titānika" vraku.

"Titan" devās jūras dzelmē svētdien ap plkst.6 (plkst.12 pēc Latvijas laika), skābekļa rezerves bija pietiekamas četrām dienām.

Pēc nepilnām divām stundām tika zaudēti sakari ar kompānijas "OceanGate Expeditions" 6,5 metrus garo zemūdens aparātu "Titan", kurš sāka nolaišanos uz "Titānika" vraku.

Aparātam bija septiņas rezerves sistēmas, kas ļautu tam avārijas gadījumā atgriezties virs ūdens, turklāt viena sistēma darbotos arī tad, ja visi aparātā esošie būtu zaudējuši samaņu.

ASV krasta apsardze trešdien ziņoja, ka bija noteikti "zemūdens trokšņi" teritorijā, kur glābēju komandas meklē pazudušo "Titan".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu