"Jūs esat pirmie, kas to redz." Publicēti jauni foto un video ar seklo Kahovkas ūdenskrātuvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Пивоваров (Редакция)/Telegram

Pēc Kahovkas HES uzspridzināšanas un dambja sagraušanas Kahovkas ūdenskrātuvē ūdens no krasta attālinājies par aptuveni pusotru kilometru, ziņo vietējie "Telegram" kanāli.

Kahovkas hidroelektrostacijas iznīcināšanas rezultātā ūdenskrātuve ir izžuvusi. Video un fotogrāfijas ar izžuvušo Kahovkas ūdenskrātuvi publicēja žurnālists Sergejs Ņikitenko no Hersonas.

"Mēs esam pirmie, kas 70 gadu laikā šeit staigā, un jūs esat pirmie, kas to redz," ziņoja Ņikitenko.

Iepriekš medijos tika uzskaitīts, kas tika atrasts piekrastē netālu no Odesas: mīnas, dzīvnieku līķi, sienu un jumtu gabali, sadzīves tehnika, mēbeļu paliekas - tas ir tas, ko straume atnesa no applūdušās Hersonas pēc Kahovkas HES uzspridzināšanas. Vietējās varas iestādes ir slēgušas pludmales un aizliegušas ķert, pārdot un ēst svaigas jūras zivis. Vides aizsardzības speciālisti katru dienu ņem jūras ūdens paraugus, kuros jau ir konstatēti dažādi vīrusi un baktērijas, tostarp salmonellas un rotavīrusa infekcijas.

Jau ziņots, ka Krievijas karaspēks 6.jūnijā uzspridzināja Kahovkas hidroelektrostacijas aizsprostu, appludinot daļu Hersonas un Mikolajivas apgabalu.

Foto: Reuters/ScanPix
Foto: AP/Scanpix
Foto: AFP/SCANPIX
Foto: AFP/SCANPIX
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu