Problēmas ar patvertnēm Ukrainā. Atlaistas un brīdinātas vairākas amatpersonas

Apollo.lv
Kijivas mērs Vitālijs Kličko.
Kijivas mērs Vitālijs Kličko. Foto: SCANPIX

Ukrianas Ministru kabinets no amata atlaidis vairāku apgabalu pārvalžu vadītājus, kuru teritorijā tika atklāti būtiski pārkāpumi patvertnēs un to stāvokļa uzturēšanā. Turklāt dažām amatpersonām izteikts aizrādījums, ziņo medijs "Unian".

Lēmumu valdības sēdē paziņoja premjerministrs Deniss Šmigals. Viņš atgādināja, ka pēc aptauju rezultātiem, kas risinājās visā valstī, kļuva zināms, ka 77% patvertņu ir izmantojamas, bet diemžēl ir daudz tādu, kas neatbilst standartiem.

"Vietām situācija kopumā ir nepieņemama. Runa ir par vairākiem rajoniem Zaporižjas, Sumu, Žitomiras, Kijivas apgabalā un Kijivas pilsētā. Šodien valdība pieņems personāla un disciplināros lēmumus, lai izpildītu valsts pārvaldes instrukcijas Nacionālās drošības un aizsardzības padomē," viņš teica.

Valdība arī iecēla stratēģisko nozaru ministru Aleksandru Kamišinu, kurš ir atbildīgs par visu ar patvertnēm saistīto jautājumu un procesu koordinēšanu un pārraudzību.

Kā savā "Telegram" kanālā piebilda valdības pārstāvis Tarass Meļņičuks, Ministru kabinets šodienas sanāksmē atlaida piecus pārvalžu vadītājus: pa vienam no Žitomiras un Sumu un trīs no Kijivas apkaimēm.

Valdība arī izteikusi aizrādījumus sešām amatpersonām, to skaitā Kijivas mēram Vitālijam Kļičko.

1. jūnija naktī Kijivā cilvēku grupa nevarēja iekļūt bumbu patvertnē, jo tā bija slēgta. Ienaidnieka raķešu triecieni nogalināja trīs cilvēkus - divas sievietes un meiteni.

Pēc tam prezidents Volodimirs Zeļenskis uzdeva desmit dienu laikā pārbaudīt visu patvertņu stāvokli visā valstī, kā arī iespēju tām brīvi piekļūt.

24. jūnijā iekšlietu ministrs Igors Klimenko ziņoja, ka 77% patvertņu Ukrainā šobrīd ir izmantojamas.

26. jūnijā prezidents Volodimirs Zeļenskis apstiprināja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes lēmumu, kas paredz īpaši paaugstinātu administratīvo un kriminālatbildību par patvertņu neatbilstošu uzturēšanu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu