Ukrainas pārrautais savienojums starp Krimu un Hersonu apgrūtina Krievijas armijas apgādi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas karavīri pie Bahmutas
Ukrainas karavīri pie Bahmutas Foto: AP/Scanpix

Ukrainas pagājušajā nedēļā veiktais raķešu trieciens tiltam, kas savieno Krimas pussalu un Hersonas apgabalu, apgrūtinājis Krievijai piegāžu veikšanu savai armijai frontes līnijās, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas 28. jūnijā publiskotajā izlūkošanas informācijas apkopojumā.

"Maršruta pagaidu slēgšanas dēļ Krievijas loģistikas konvojiem bija nepieciešams vismaz par 50% ilgāks laiks, lai sasniegtu fronti pa alternatīviem maršrutiem," tviterī paziņoja ministrija. Tā norādīja, ka Krievijas okupācijas iestādes uzbūvējušas pontontiltu 24 stundu laikā pēc uzbrukuma, kas notika pagājušās ceturtdienas rītā.

"Ātrums, ar kādu tika uzbūvēts alternatīvais tilts, liecina par to, cik būtisks šis maršruts ir Krievijas armijas centienos okupēt Ukrainu," paziņoja Londona, piebilstot, ka pontona tiltu pagaidām ļauts izmantot tikai Krievijas armijai.

Tilts pie Čongaras ir viens no diviem galvenajiem piegāžu ceļiem Krievijas armijai, kā arī tiešākais savienojums ar frontes līniju Zaporižjas apgabalā, kur Ukrainas armija veic pretuzbrukumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu