Staķis parakstījis lēmumu par jaunas komisijas izveidi iespējamo pārkāpumu izmeklēšanai Satiksmes departamentā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizejošais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) ir parakstījis domes lēmumu par jaunas komisijas izveidi iespējamo pārkāpumu izmeklēšanai Satiksmes departamentā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Līdz ar dokumentu parakstīšanu jaunā komisija varētu sākt darbu, lai arī domei var nākties lemt par jaunizveidotās izmeklēšanas komisijas vadītāja maiņu.

Pēc "Jaunās vienotības" ierosinājuma dome nolēma izveidot komisiju, par kuras vadītāju rosināja iecelt Centrālās administrācijas Juridiskās pārvaldes vadītāju Natāliju Bulgakovu.

Bulgakova brīdināja deputātus, ka būs spiesta sevi atstatīt no komisijas vadītāja amata, jo minētajā disciplinārlietā esot runa par departamenta līgumiem ar uzņēmumu "Ceļu pārvalde", ar kuru esot saistīts viņas dzīvesbiedrs.

Viņa arī norādīja, ka viņas iecelšana par komisijas vadītāju un pēc tam nomaiņa, kavēs izmeklēšanas procesu, jo komisiju var vadīt jurists, bet cita jurista izveidotajā komisijā neesot.

Pagājušajā nedēļā pēc vairāku stundu ilgiem strīdiem Rīgas dome atbalstīja "Jaunās vienotības" rosināto lēmumprojektu par komisijas izveidi iespējamo pārkāpumu izmeklēšanai Satiksmes departamentā.

Šis jautājums izgaismoja nesaskaņas starp koalīcijas partneriem "Jauno vienotību" (JV) un "Par/Progresīvie" (PP), kas rezultējās ar Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (PP) paziņojumu par atkāpšanos no amata.

JV sagatavotais domes lēmums uzdod Rīgas pilsētas izpilddirektoram disciplinārlietas izmeklētāju Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieku Māri Knoku aizstāt ar disciplinārlietu izskatīšanas komisiju.

JV vērsa uzmanību uz to, ka, pārbaudi uzticot Rīgas domes izpilddirektora Jāņa Langes biroja darbiniekiem, pastāv interešu konflikta risks. To rada apstāklis, ka no amata atstādinātajām Satiksmes departamenta amatpersonām šī gada aprīlī ar izpilddirektora rīkojumu uzdots ceļu un pievedceļu seguma atjaunošanas darbus veikt ceļu uzturēšanas līgumu ietvaros, kas citā izpilddirektora rīkojumā, kas izdots šī gada jūnijā par disciplinārlietas uzsākšanu, atzīti par saimnieciski neizdevīgiem.

JV uzskata, ka pret Satiksmes departamenta amatpersonām ierosinātajās disciplinārlietās minētie pārkāpumi ir nopietni un apjomīgi, tādēļ aicina ievērot gan Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumu, gan Rīgas domes iekšējos noteikumus, kas paredz, ka sarežģītās lietās disciplinārlietu izskata neatkarīga komisija.

Jau ziņots, ka 16.jūnijā ar Rīgas pilsētas izpilddirektora Jāņa Langes rīkojumu uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināti Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns.

Amatpersonas atstādinātas pēc trauksmes cēlēja ziņojuma saņemšanas un tam sekojošas dienesta pārbaudes. Pārbaudes laikā esot konstatēti būtiski pārkāpumi, kas liecina par prettiesisku un nesaimniecisku rīcību departamenta veiktajos ielu asfalta seguma atjaunošanas darbos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu