VIDEO Raidījums: Diasporas latviešiem svētku organizatori vairākas dienas nenodrošina siltu ēdienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Šonedēļ liela sabiedrības šūmēšanās ir ap dziesmu un deju svētkiem - par dalībnieku ēdināšanu. Daļa dejotāju no ārzemēm pauž vilšanos, ka jau vairākas dienas nesaņem siltas vakariņas. Vai tiešām diasporas latvieši nesaņem siltas ēdienreizes?

"360TV ZIŅneši" šajā nedēļā vēlējās pārbaudīt izskanējuši ziņu, ka diasporas latviešiem no Dziesmu svētku organizatoru puses netiek piešķirtas nedz siltas pusdienas, nedz vakariņas, taču publiski tiek ziņots, ka tas ir paredzēts.

Video: "360TV ZIŅneši" sižets

Oficiālajā ēdienkartē viņi lasa – būs vārīti kartupeļi ar maltās gaļas mērci un dārzeņiem, bet realitātē – maizes šķēle, desas gabali, viens siera stienītis, gurķis. Aigars, dejotājs no Londonas:

"Mēs esam diezgan neapskaužamā situācijā. Tie treniņi beidzas vienpadsmitos naktī. Daļa vispār nezina, kur šeit nopirkt kaut ko ēst, un lielākā daļa veikalu tāpat ir ciet.

Nu nevar astoņas dienas vakariņās ēst vienu un to pašu."

Paši dalībnieki dalās ar baumu līmenī dzirdētu ziņu, ka ārzemju latvieši paši var iegādāties sev siltas pusdienas un vakariņas, jo viņu finansiālā situācija to atļauj.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu