Ukraina: 500 dienu laikā fiksēti 94 000 kara noziegumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas kareivis
Ukrainas kareivis Foto: Erik Prozes

Ukrainā 500 dienās kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma valstī sākuma fiksēti 94 000 Krievijas armijas pastrādātu kara noziegumu un okupanti nogalinājuši vairāk nekā 10 500 Ukrainas civiliedzīvotāju, 8. jūlijā paziņoja Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins.

"Pirms 500 dienām putiniskā Krievija palaida kara konveijeru ar pilnu jaudu. 94 000 kara noziegumu, 115 000 sagrautu civilās infrastruktūras objektu. Vairāk nekā 10 500 nogalinātu ukraiņu civiliedzīvotāju. Viņu vidū gandrīz 500 bērnu," uzskaitīja ģenerālprokurors.

Viņš uzteica nepārtraukto Ukrainas Drošības dienesta un policijas izmeklētāju darbu, nereti pie pašas frontes līnijas apkopojot pierādījumus krievu okupantu saukšanai pie atbildības nacionālās un starptautiskās tiesās.

"Jau ir 353 aizdomās turēto, 219 apsūdzēto, 53 noziedzniekiem Ukrainas tiesas nolasījušas spriedumu," informēja Kostins.

Kā panākumu Kostins pieminēja to, ka sadarbībā ar Starptautisko krimināltiesu Starptautiskā koalīcija ir izdevusi orderi Krievijas diktatora Vladimira Putina aizturēšanai.

"Hāgā darbu jau sācis Starptautiskais centrs agresijas noziegumu pret Ukrainu iztiesāšanai, kas ir pirmais nākamā tribunāla elements," klāstīja Kostins.

Tāpat ir izveidots Starptautiskais zaudējumu reģistrs, kas ir pirmais solis, lai panāktu kompensāciju izmaksu karā cietušajiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu