VIDEO "Paldies Visumam!" LTV tiešraidi no neveikla brīža izglābj sprigans dejotājs (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sestdien vairāk nekā 17 000 dejotāju izdejoja deju lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs", skatītājus priecējot ar virkni "zelta fonda" deju priekšnesumu. Tikmēr vērīgi interneta lietotāji pamanīja, kā LTV tiešraides laikā moderatorus no potenciāli neveikla mirkļa izglāba kāds sprigans dejotājs.

Mulsuma brīdi iemūžinājis kāds "Twitter" lietotājs. Video redzams, kā LTV tiešraidē deju lieluzveduma moderators Uģis Joksts cenšas uzrunāt otru moderatori Zanu Brikmani.

"Pilnīgi noteikti ir skaidrs, ka deja latvietim ir gēnos!" saka Joksts un paskatās uz Brikmani, noprotams, cerot, ka viņa papildinās Joksta sakāmo vai "pārņems stafeti" ar runāšanu.

Tomēr tā vietā seko dažu sekunžu klusums un abi moderatori smaidīgi skatās viens uz otru. Šis brīdis varbūt kādam vilkās kā mūžība. 

Tomēr pilnīgi nejauši situāciju izglābj kāds sprigans un priecīgs dejotājs, kurš iespraucas starp abiem moderatoriem un visiem novēl priecīgus svētkus, sajūsminot gan moderatorus, gan skatītājus. Pēc tam priecīgais dejotājs zibenīgi ieskrien milzīgajā dejotāju bariņā un pazūd no redzesloka - gluži kā supervaroņi filmās pēc labi padarīta darba. Īstajā laikā, īstajā vietā.

VIDEO: Dejotājs izglābj LTV tiešraidi

Moderatore Zane Brikmane svētdien tviterī pie video raksta: "Jā, vakar bija arī tā. Paldies Visumam!"

Jau ziņots, ka "Mūžīgais dzinējs" bija trešais lieluzveduma koncerts šajos Dziesmu un deju svētkos, pirms tam to izdejojot arī ģenerālmēģinājumā. Deju lieluzvedumā piedalījās 667 dažādu vecuma grupu deju kolektīvi no Latvijas un diasporas.

Pirms koncerta, kas norisinājās stadionā "Daugava", pie ieejas pulcējās vairāki cilvēki, mēģinot rast iespēju tomēr tikt uz koncertu - viņiem līdzi bija nelieli plakāti ar uzrakstiem par vēlmi iegādāties biļetes. Kāds vīrietis plakāta vietā turējis 50 eiro naudaszīmi.

Deju lieluzvedums "Mūžīgais dzinējs" iecerēts kā veltījums izziņas kārei un mūžīgās izaugsmes meklējumiem, dejās un stāstos atainojot dažādu laiku Latvijas apceļotāju pieredzēto, sajusto un secināto, iepriekš skaidroja Nacionālajā kultūras centrā.

Deju lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs" repertuārā iekļautas 33 dejas, no tām 14 ir godalgotas jaunrades dejas un septiņas dejas no Latvijas skatuviskās dejas Zelta fonda.

Lieluzvedums veidots kā laikabiedra - Ceļinieka - stāsts. Viņš nolēmis doties ceļojumā pa Latviju, apciemojot savas dzimtas vietas - tuvākus un attālākus radus, un aplūkojot mājas, kur pavadīta bērnībā. Viņam pa ceļam gadās arī nejaušas un pārsteidzošas satikšanās. Ceļinieka stāsts atklāj Latvijas novadu dažādību, vietējo ļaužu rakstura īpašības un tikumus. Lieluzvedums iedalīts vairākās daļās, iezīmējot Latvijas vēsturiskos novadus un Rīgu, tā izstāstot šo Latvijas vietu stāstus.

Kopumā XVII Deju svētkos piedalījušies 17 543 dejotāji, kas ir lielākais dejotāju skaits Deju svētku vēsturē.

Izskanot lieluzvedumam, "Daugavas" stadionā sākusies svētku dalībnieku balle, kas noritēs līdz rīta gaismai.

Tikmēr Dzjesmu un deju svētku kulminācija notios svētdien Mežaparkā, kur izskanēs noslēguma koncerts "Kopā. Augšup".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu