Dziesmu svētki aizvadīti mierīgi. Policiju patīkami pārsteiguši dalībnieku autobusu vadītāji

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sabiedriskais transports pēc XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Sadziedāšanās nakts.
Sabiedriskais transports pēc XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Sadziedāšanās nakts. Foto: Edijs Pālens/LETA

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki aizvadīti mierīgi, preses konferencē pauda operatīvo dienestu pārstāvji.

Operatīvās vadības grupas vadītājs Artis Velšs secināja, ka, lai gan operatīvā vadības grupa darbojas otro gadu, sadarbības mehānisms ar katru gadu uzlabojas. Daudz darba paveikts pirms svētkiem, tāpēc gatavība bijusi ļoti augsta.

Viņš norādīja, ka svētki ir aizvadīti pārsteidzoši mierīgi. To ietekmēja gan labvēlīgie laika apstākļi, gan svētku dalībnieku un apmeklētāju attieksme. Cilvēki bijuši saprotoši, sastrādājušies un uzvedušies atbildīgi.

Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Direktora vietniece neatliekamās medicīniskās palīdzības jautājumos Māra Dīriņa norādīja, ka svētki pavadīti mierīgi. Galvenokārt NMPD palīdzība dalībniekiem bija nepaciešama vienkāršu veselības traucējumu un traumu dēļ.

Viņa piebilda, ka dienests dalībniekiem sniedza arī psiholoģisku atbalstu, jo intensīvā mēģinājumu un koncertu norises rezultātā dalībniekiem nācās daudz pārdzīvot.

Dīriņa atzinīgi vērtēja arī faktu, ka dalībnieki bija ņēmuši vērā mediķu izstrādātos ieteikumus un parūpējušies, lai sev nepieciešamās zāles būtu paņemtas līdz. Tāpat bija dalībnieki, kuri atsaucoties mediķu aicinājumam, bija sagatavojuši sev medicīniskās aptieciņas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Jānis Grīnbergs prese konferencē atzīmēja, ka svētki pavadīti ļoti droši, un nav incidentu, kurus būtu nepieciešams izcelt.

Viņš uzsvēra, ka dienests ir labi pastrādājis gan preventīvi, gan svētku laikā. Tostarp veiksmīgi izdevušās ar masu evakuāciju saistītās mācības. Lai gan slikto laikapstākļu dēļ Daugavas stadionā mācībās nebija tik daudz dalībnieku kā cerēts, Mežaparkā, Grīnberga ieskatā, mācības izdevās perfekti.

Tikmēr Valsts policijas (VP) Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Ansis Pumpurs īpaši uzsvēra taktiskās grupas vadītājus, kuri darbojās pasākumu norises vietās, jo vadītāju atbildīgais darbs ļāva savlaicīgi pieņemt lēmumus un veicināt dienestu sadarbību.

Pumpurs arī atzina, ka policijas darbiniekus ir patīkami pārsteiguši dalībnieku autobusu vadītāji, kuri ar pilnu atbildības sajūtu veica savus pienākumus un rūpējās par dalībnieku mobilitāti bez "jebkādiem starpgadījumiem un ekscesiem".

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki šogad notika Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubilejas zīmē un noslēdzās aizvadītajā naktī.

FOTO: Ar vērienu izskanējuši XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu