VIDEO Iedzīvotāja neizpratnē, kāpēc Vecrīgas kafejnīcas darbinieki ignorē latviešu valodu (6)

Apollo.lv
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Rīgā, tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" esošās kafejnīcas darbinieki jau vairākus mēnešus ar klientiem nerunā latviešu valodā, ziņo raidījums "Bez tabu".

Raidījuma skatītāja norāda, ka viņa par šo pārkāpumu informējusi Valsts valodas centru, taču vairāku mēnešu laikā tā arī nav novērojami nekādi uzlabojumi.

"Ir pagājuši 3 mēneši, tur joprojām strādā tās pašas meitenes, kuras pat labdien latviešu valodā nav iemācījušās pateikt, uzreiz aicina pāriet uz angļu valodu," stāsta skatītāja.

"Bez tabu" žurnālists devās uz kafejnīcu "Ginger", lai noskaidrotu, kāda ir situācija.

Uz žurnālista "labdien" darbiniece atbild ar sveicienu angļu valodā. Arī turpmākās darbinieces atbildes ir angļu valodā. Darbiniece vēlāk devās uz virtuvi, kur apspriedās ar kolēģiem un pēc īsa brīža ieradās ar palīgu, kurš miksēja latviešu un krievu valodu.

Valsts valodas centrs (VVC) raidījumam norāda, ka sodīti trīs šīs kafejnīcas darbinieki. Divām personām 80 eiro sods, vienai 150. "Valsts valodas centrs šādās situācijas neatlaiž darbiniekus no darba, tā nav mūsu kompetence," piebilst VVC.

"Ginger" gadījumā gan darba devējs vien brīdināts. Ēdināšanas iestādēs ir liela kadru mainība, kā arī iepriekš sodītas juridiskas personas nekautrējas mainīt uzņēmumu un darbību turpināt, ziņo raidījums.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu