Ukrainas kara hospitālim labdarības koncertā savākti 7000 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Biedrības "Tavi draugi" rīkotajā labdarības koncertā "Angāra saulrieti" Ukrainas aizstāvju atbalstam saziedoti 7000 eiro rentgenaparāta iegādei kara hospitālim pie frontes līnijas, Bahmutā, aģentūru LETA informēja biedrības pārstāve Beāte Bēvalde.

Koncerta apmeklētāji ziedoja simtiem ātri pagatavojamo sauso zupu, šķīstošo kafiju un pretodu līdzekļus, kas noderēs karavīriem frontē.

Ziedojumu vākšana rentgenaparātam turpinās. Tā izmaksas ir 25 000 eiro, un patlaban tam savākti vairāk nekā 12 000 eiro. Rentgenaparāts ir nepieciešams šķembu atrašanai, tas tiek izmantots kara hospitālī, kas pārvietojas līdz ar frontes līniju.

Bieži vien karavīri nonāk hospitālī ar redzamiem un lieliem ievainojumiem, bet vēl biežāk - ar šķembām, kas pēc sprādzieniem un triecieniem nonāk ķermenī un spēj mainīt atrašanās vietu. Citreiz šķemba var būt pat tikai dažus milimetrus maza, ko grūti atrast ar tausti, un tā spēj radīt nopietnus bojājumus. Kara hospitālim nepieciešams profesionāls rentgena aparāts, lai glābtu dzīvības.

Sadarbībā ar biedrības "Tavi draugi" sadarbības partneriem Ukrainā ir atrasts nepieciešamais aparāts, kas atvieglo projekta realizāciju, jo nav nepieciešama transportēšana un dokumentācijas kārtošana.

"Tavi draugi" rīkotais koncerts 18.jūlijā, kurā uzstājās grupa "Laika upe" un "Singapūras satīns", ir otrais četru labdarības koncertu sērijā "Angāra saulrieti", kas šovasar tiek veltīti dažādam Ukrainas civiliedzīvotāju un armijas aktuālajām vajadzībām un ko biedrība "Tavi draugi" rīko, lai pateiktos visiem Latvijas iedzīvotājiem par viņu atbalstu Ukrainai kopš kara sākuma. Nākamie "Angāra saulrietu" koncerti notiks 8. augustā un 29. augustā.

Biedrība "Tavi draugi" nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā.

Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat, Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tiek nodrošināta arī palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas-Krievijas robežpunktos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu