VIDEO un AUDIO Polijas trakie fani, "noskalotais" zaudējums Bulgārijai un PK gaidas - saruna ar Aigaru Šķēli

Čempionu Brokastis #59
Matīss Kleinbergs
, Apollo.lv sporta žurnālists
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

TVNET GRUPAS raidieraksta "Čempionu brokastis" jaunākajā sērijā viesojās Latvijas basketbola izlases kandidāts Aigars Šķēle, lai aprunātos par spēcīgo sezonu Polijā, Latvijas izlasi, gaidāmo Pasaules kausu un arī citiem tematiem.

Sarunas ievadā atskatījāmies uz aizvadīto sezonu, ko Šķēle pavadīja Lielpolijas Ostruvas "Stal" klubā, tiekot arī pie vietējā čempionāta bronzas medaļām. Latviešu basketbolistam šajā sezonā bija pārliecinoši labākie rādītāji rezultatīvajās piespēlēs. Šķēle atzīst, ka šāds rezultatīvo piespēļu lēciens skaidrojams ar to, ka komandas galvenais treneris viņam pilnībā uzticējis saspēles vadītāja lomu.

Šķēle norādīja, ka ar organizatorisko pusi Polijas līgā kopumā viss esot kārtībā, tomēr salīdzinājumā ar Vāciju viss tik gludi neesot. Piemēram, dzirdēts arī par gadījumiem, kad kavējas algu izmaksa.

Atšķirīgās līgās leģionāru limiti tiek ieviesti dažādi. Šķēle skaidro, ka Polijā par nepietiekamu vietējo spēlētāju skaitu laukumā komanda pat tiek sodīta ar tehnisko piezīmi.

Nav noslēpums, ka Polijā futbola fani mēdz izcelties ar agresīvu un huligānisku rīcību. Basketbolā tik traki neesot, tomēr Šķēle atminējās gadījumu, kad viņa konflikts ar pretspēlētāju esot novedis pie tā, ka pamatīgi ticis piekauts kāds pretinieku komandas fans.

"Viens fans meta ar pudeli, gandrīz trāpīja trenera meitai. Īsti nesapratu, kas notiek, bet tad redzēju, ka apsargi vienu fanu nesa ārā. Viņš bija bez krekla, un viņu sita..."

Sarunas turpinājumā apspriedām arī basketbola, iespējams, šā brīža skaļāko tematu jeb Viktoru Vembanjamu. Šķēle piekrīt, ka jaunais francūzis būs top līmeņa spēlētājs, tomēr Latvijas izlases spēlētājs piekrīt skeptiķiem, kuri uzskata, ka Vembanjamam tomēr nav potenciāla kļūt par visu laiku labāko spēlētāju.

Pirms ķeršanās pie šā brīža Latvijas izlases pagremdējāmies ne tik pozitīvās atmiņās jeb atgriezāmies pie bēdīgi slavenā zaudējuma Bulgārijai.

"Es jau biju viens no tiem galvenajiem vaininiekiem. Netrāpīju izšķirošu metienu. Sākumā jau bija tās negatīvās emocijas un domas: "Kāpēc man tas vispār ir vajadzīgs?" Pēc laika saproti, ka tā tas notiek," atceras Šķēle, neslēpjot, ka spēlētāji pēc sāpīgās neveiksmes sanākuši kopā, lai to "noskalotu" ar grādīgo dziru.

Pēc tam ķērāmies pie Latvijas izlases ar tās smago grupu Pasaules kausā. Kā zināms, Latvijas valstsvienībai grupu turnīra fāzē jācīnās ar Francijas, Libānas un Kanādas izlasi.

Šķēle arī piekrīt, ka grupa Latvijai, protams, ir ļoti spēcīga, tomēr, viņaprāt, Latvijas izlasei, parādot savu labāko sniegumu, ir iespējams pārspēt arī tādus basketbola smagsvarus kā Francija un Kanāda. Viņš gan piebilst, ka pirmajā spēlē labprāt redzētu kādu citu pretinieku, nevis Libānu, jo tieši pirmajos mačos iespējams sarūpēt kādus lielākus pārsteigumus.

Latvijas hokeja izlasei šajā pavasarī izdevās izcīnīt vēsturisku bronzas medaļu. Šķēle piekrīt, ka latiņa ir nostādīta ļoti augstu. Viņaprāt, arī basketbola izlasei būšot nepieciešams izcīnīt godalgu, lai izpelnītos līdzīgu sagaidīšanu. Viņaprāt, iekļūšana izslēgšanas spēlēs, kas Pasaules kausa izcīņas milzīgajā konkurencē būtu vērā ņemams sasniegums, nebūtu pietiekami prestiža.

Podkāsta otrajā pusē aprunājāmies par šā brīža izlasi, skaļākajiem līderiem ģērbtuvē un potenciālo paaudžu maiņu. Šķēle gan nav pārāk optimistisks, norādot, ka būs grūti veikt paaudžu maiņu, ja "jaunie B divīzijā paliek 13. vietā". Tiesa, nonākam arī pie secinājuma, ka ar izlasi viss būs kārtībā, kamēr nebūs nepieciešama apjomīga spēlētāju nomaiņa, jo viens vai divi jauni basketbolisti regulāri "atšķaida" valstsvienības rindas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu