Verstapens pēc starta vietu soda uzvar Beļģijas "Grand Prix"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Red Bull" pilots Makss Verstapens
"Red Bull" pilots Makss Verstapens Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Makss Verstapens svētdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 12.posma - Beļģijas "Grand Prix" - sacīkstē, triumfējot astotajā posmā pēc kārtas.

"Red Bull" pilots Verstapens, lai gan bija ātrākais kvalifikācijā, saņēma piecu starta vietu sodu par pārnesumkārbas maiņu un sacīksti sāka no trešās rindās. Viņš izvirzījās vadībā 17.aplī un spēja nosargāt pirmo vietu līdz brauciena beigām.

Otro vietu izcīnīja uzvarētāja komandas biedrs Serhio Peress, kurš pirmajā aplī izvirzījās līderpozīcijā, taču pēc tam viņu apsteidza Verstapens, kuram Peress nevarēja turēties līdzi un finišu sasniedza par 22,305 sekundēm vēlāk.

"Ferrari" pilot Šarls Leklērs sacīksti sāka no pirmās vietas, tomēr viņu jau pašā sākumā apsteidza Peress. Tuvojoties sacīkstes noslēdzošajiem apļiem, viņam nedaudz pietuvojās Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), taču Leklērs saglabāja trešo vietu, zaudējot Verstapenam 32,259 sekundes.

Ceturtais finišēja Hamiltons, kuram sekoja Fernando Alonso ("Aston Martin"), bet sestais finišēja Džordžs Rasels ("Mercedes"). Septīto vietu ieņēma Lando Noriss ("McLaren"), astoto vietu izcīnīja Estebans Okons ("Alpine"), kamēr devītajā un desmitajā pozīcijā ierindojās attiecīgi Lenss Strols ("Aston Martin") un Juki Cunoda ("Alpha Tauri").

Jau pirmajā aplī izstājās "McLaren" pilots Oskars Pjastri, bet brauciena vidusdaļā sacīksti vairs neturpināja arī "Ferrari" pilots Karloss Sainss.

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 314 punktus. Otrais ar 189 punktiem ir Peress, bet Alonso ar 149 punktiem ieņem trešo pozīciju, par četriem punktiem apsteidzot Hamiltonu.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu