Piecas cilvēku kategorijas, kurām neļauj sēdēt labākajās vietās lidmašīnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aureliy/Shutterstock

Vairums ceļotāju zina, ka labākās vietas lidmašīnas ekonomiskajā klasē ir rindās pie avārijas izejas, jo tur ir vairāk vietas kājām. "The Sun", atsaucoties uz vairāku aviokompāniju stjuartiem, apkopojis piecas cilvēku kategorijas, kurām iespēja sēdēt šajās rindās ir liegta.

Tas ir tādēļ, ka pastāv visai stingri noteikumi par to, kurš drīkst un kurš nedrīkst sēdēt šajās vietās. 

Kā norāda stjuarti, noteikumi nav attiecināmi uz konkrētu lidsabiedrību, jo tie izstrādāti civilās aviācijas nozarei kopumā.

Šie noteikumi ir paredzēti ārkārtas situācijām – gadījumā, ja lidojuma laikā radīsies nepieciešamība izmantot avārijas izejas un evakuēt pasažierus. Tieši tas būs jādara cilvēkiem, kas sēž tuvāk avārijas izejām.

1. Cilvēki ar invaliditāti vai garīgām problēmām. Ja pasažiera fiziskās un garīgās īpašības traucē viņam ātri pārvietoties, lidmašīnas apkalpes locekļiem ir pienākums šādam pasažierim atrast citu vietu.

2. Pasažieri ar būtiskiem redzes vai dzirdes traucējumiem. Ir nepieciešams, lai cilvēki pie avārijas izejām ātri reaģētu uz lidmašīnas apkalpes locekļu sniegtajām instrukcijām.

3. Pasažieri cienījamā vecumā un netipisku izmēru cilvēki. Parasti cilvēkus, kuri sēž avārijas izeju rindās, brīdina, ka vajadzības gadījumā tieši viņiem būs jāatver avārijas izeja. Tam nepieciešams ne tikai ātrums, bet arī noteikts fiziskais spēks.

4. Bērni, pat ja viņi lido kopā ar pieaugušajiem. Acīm redzams, ka uzticēt bērniem atbildību par citu pasažieru drošību nav tā labākā ideja.

5. Pasažieri ar mājdzīvniekiem. Mājdzīvnieks arī var ietekmēt pasažiera reakcijas ātrumu ārkārtas situācijā. Dzīvnieks var arī bloķēt citus cilvēkus, kas centīsies pamest lidmašīnu, tādēļ labāk, lai šīs kategorijas pasažieri sēdētu citviet.

​Bijušais pilots Hanss Masts ieteicis "lidojuma zelta likumu", kas var izglābt pasažiera dzīvību ārkārtas situācijas laikā. Viņš pasažieriem iesaka rūpīgi izpētīt savu tuvāko apkārtni lidmašīnā pirms pacelšanās, un arī iegaumēt ceļu līdz tuvākajai ārkārtas izejai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu