Madonā vēja brāzmas sasniegušas 30 metrus sekundē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Madona.
Madona. Foto: Edijs Pālens/LETA

7. augustā īsi pirms plkst. 17 Madonas novērojumu stacijā, ierodoties aukstajai atmosfēras frontei, vēja ātrums brāzmās negaisa laikā sasniedza 30 metrus sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Gaisa temperatūra Madonā stundas laikā pazeminājās no +31 līdz +18 grādiem.

Pirmdienas vakarā pērkona negaiss plosās daudzviet Vidzemē un Latgalē, spēkā sinoptiķu izsludinātais sarkanais brīdinājums.

Jau ziņots, ka pirmdien īsi pirms plkst.12 Dobeles novērojumu stacijā vēja ātrums brāzmās negaisa laikā sasniedza 33 metrus sekundē. Dobeles novadā vētra un krusa radījusi lielus postījumus.

Savukārt saskaņā ar "Latvijas Valsts ceļu" datiem ap plkst.16 Daugavpils pievārtē reģistrētas vēja brāzmas līdz 27 metriem sekundē. LVĢMC Daugavpils meteoroloģiskajā stacijā vēja ātrums brāzmās gan nepārsniedza 15 metrus sekundē.

Vēlāk pirmdienas vakarā, kā arī naktī uz otrdienu daudzviet Latvijā, tai skaitā galvaspilsētā, gaidāmas spēcīgas lietavas, bet krusas un vētras risks līdz ar karstuma atkāpšanos būs krietni mazāks.

Augstākā gaisa temperatūra pirmdien atbilstoši LVĢMC datiem bija +33,0 grādi Ainažos, kur, tāpat kā Jēkabpilī un Dagdā, tika pārspēts 7.augusta karstuma rekords.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu