"Dažu ministru darbība ir diskutabla." Dombrava komentē Kariņa piedāvājumu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Jānis Dombrava (centrā).
Saeimas deputāts Jānis Dombrava (centrā). Foto: Paula Čurkste/LETA

Nacionālajai apvienībai (NA) pagaidām neskaidra argumentācija Ministru prezidenta (MK) Krišjāņa Kariņa (JV) piedāvājumam pārdalīt trīs ministru portfeļus, sacīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Jānis Dombrava (NA).

NA ir uzklausījuši premjera piedāvājumu, bet līdz galam neesot sadzirdējuši argumentus "šādam un ne citādāk variantam", ņemot vērā, ka "dažu ministru darbība ir diskutabla", pauda politiķis.

Šodien NA plānota valdes un frakcijas kopsēde, kurā partija pārrunās šo piedāvājumu.

Jau ziņots, lai valdība strādātu dinamiskāk, Kariņš rosina NA politiķim Rihardam Kolam ieņemt ārlietu ministra amatu, "Apvienotajam sarakstam" (AS) pārņemt Ekonomikas ministrijas (EM) un JV - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadību.

Tas nozīmētu ministriju rotāciju starp partneriem, jo pašlaik JV atbildībā ir Ārlietu ministrija, NA atbildībā ir EM un AS pārziņā ir VARAM.

Tāpat piedāvājums paredz, ka Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja amatu no NA pārņemtu JV.

Tāpat premjers rosina JV, AS un NA parakstīt memorandu par vairākiem paveicamajiem darbiem.

Gadījumā, ja NA un AS ceturtdien atteiktos no šī piedāvājuma, tad Kariņš būtu gatavs sākt sarunas par citas valdības veidošanu ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu