FOTO UN VIDEO Kapibaru "adoptēts" kaķis kļuvis par pilntiesīgu Malaizijas zoodārza iemītnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Youtube" video

Kāds oranžs kaķis ir kļuvis par Malaizijas zoodārza jaunāko iemītnieku pēc tam, kad to adoptējuši kapibaras. Kaķis vārdā Ojens ir tik populārs, ka viņa klātbūtne dažkārt dubulto apmeklētāju skaitu zoodārzā, ziņo "Insider".

Klaiņojošs oranžs kaķis ir nozadzis apmeklētāju uzmanību Malaizijas nacionālajā zoodārzā kopš sāka dzīvot ar kapibaru pulku.

Tūkstošiem parka apmeklētāju tagad pulcējas, lai katru nedēļas nogali "Negara" zoodārzā redzētu rižo kaķi Ojenu. Dažās dienās pat dubultojas apmeklētāju skaits, vietējam laikrakstam "Bernama" pastāstīja zoodārza viceprezidente Roslija Rahmata Ahmata Lana.

"Katru dienu 95% apmeklētāju šeit ir tikai tāpēc, lai redzētu Ojenu. Viņš ir ļoti populārs," otrdien izdevumam sacīja Roslija.

Zoodārza darbinieki nav pārliecināti, kad Ojens pārcēlās uz dzīvi Kualalumpuras parka kapibaru iežogojumā, taču viņi uzskata, ka viņš tika pamests zoodārzā COVID-19 pandēmijas laikā, Roslija pastāstīja "Free Malaysia Today".

Runcis ir kļuvis populārs sociālajos tīklos ar klipiem, kuros viņš laiski staigā pa iežogojumu un guļ starp kapibarām, kurām, šķiet, netraucē viņu jaunais kaimiņš.

"Negara" zoodārzs oficiāli iepazīstināja Ojenu kā vienu no iemītniekiem, kad iežogojumam tika pievienots viņa vārds.

Roslija pastāstīja, ka zoodārza darbinieki baro Ojenu, uzrauga kaķa veselību, un plāno viņam atrast partneri, cerot izveidot kaķu asinslīniju, kurai ir tendence uz draudzību ar kapibarām.

"Atšķirībā no pirmajām dienām, Ojens tagad ir paklausīgs un atsaucīgs. Ja Ojens kādu dienu saslims, mums būs viegli viņu noturēt un ārstēt," viņa teica.

Kapibaras, pasaulē lielākie grauzēji, pēdējo divu gadu laikā ir kļuvuši arvien populārāki internetā sava mierīgā temperamenta un relaksētās uzvedības dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu