Medikamentus okupētā ciemā Hersonas apgabalā izsniegs tikai iedzīvotājiem ar derīgām Krievijas pasēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Humanitārās palīdzības sniegšana Hersonā. Ilustratīvs attēls
Humanitārās palīdzības sniegšana Hersonā. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Vingris/TVNET

Aleksandrs Dudka, krievu okupantu ieceltais Lazurnes ciema Hersonā vadītājs, 10. augustā norādījis, ka iedzīvotāji bez Krievijas pasēm nesaņems medikamentus, kas "iepirkti no Krievijas budžeta," ziņo neatkarīgais Krievijas medijs "Meduza".

Dudka videouzrunā 10. augustā atzīmējis, ka šis likums primāri attiecas uz visiem, kas vēlas iegādāties insulīnu. Šī kārtība ietekmēs arī humanitārās palīdzības pārdali.

Okupantu ieliktenis tālāk kritizēja visus ciema iedzīvotājus, kas pēc okupācijas pārstāja sūtīt savus bērnus uz skolām. "Šie vecāki tiks saukti pie administratīvās un pēc tam pie kriminālās atbildības. Pēc tam mēs viņus ievietosim autobusos, aizvedīsim uz frontes pirmajām līnijām, un sūtīsim viņus uz ukraiņu skolām, kur viņi arī mācīsies savu dzimto valodu," papildināja Dudka.

"Telegram" kanāls "Sirena," kurā tika nopublicēta Dudkas videouzruna, norāda, ka šī nav pirmā reize, kad viņš izteicis šādus draudus. Šī gada jūnijā viņš solījis, ka visiem iedzīvotājiem, kas nebūs saņēmuši Krievijas pases, tiks aizliegts strādāt, saņemt humanitāro palīdzību, un saņemt pensiju. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu