VIDEO Mirušus pensionārus visbiežāk atrod pastnieki vai autoveikalu pārdevēji, nevis sociālie darbinieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Oleg Elkov/Shutterstock

Pastnieki, autoveikalu pārdevēji un feldšeri visbiežāk ir tie, kuri ziņo par vientuļiem senioriem, kam būtu nepieciešama aprūpe. Ik pa laikam ir gadījumi, kad seniori paši nav gatavi pieņemt palīdzību, un vēlāk sabiedrisko darbu veicēji viņus mājās atrod jau aizgājušus mūžībā, ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Dienas ziņas".

Latvijā nav ieviests likums, kas paredzētu veikt vientuļu personu uzskaiti un regulāru viņu uzraudzīšanu. Situāciju apgrūtina sociālo darbinieku trūkums, un, atsevišķos gadījumos, arī viņu neprofesionalitāte.

Video: "Dienas ziņas" sižets

"Aizgāju pensiju maksāt, durvis vaļā, pieklauvēju, neatver neviens. Paveru durvis, cilvēks uz grīdas guļ izstiepies; pienācu – jā, auksts jau. Izsaucu visus dienestus."

Līdzīgs gadījums pastnieci piemeklējis arī šogad.

"Iebraucu. Mūzika skan, durvis vaļā. Klauvēju. Neviens neatbild. Vienkārši uz dīvāna guļ. Jā, auksts," savu nepatīkamo pieredzi atklāj Regīna.

Labklājības ministrijas pārstāvji (LM) skaidroja, ka Latvijā nav pieejami statistikas dati par senioriem, kas dzīvo vienatnē. Centrālajā statistikas pārvaldē tikai pieejami dati, ka valstī ir vairāk nekā 141 600 vienas personas mājsaimniecību un 417 180 personas pensijas vecumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu