Ukraina internetveikala "AliExpress" īpašnieku atzīst par starptautisku kara sponsoru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Ukrainas Nacionālā korupcijas novēršanas aģentūra paziņojusi, ka starptautisko kara sponsoru sarakstā iekļauta Ķīnas uzņēmumu grupa "Alibaba Group Holding Limited", jeb internetveikala "AliExpress" mātesuzņēmums, kas joprojām turpina darbību Krievijā, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN".

Norādīts, ka "Alibaba" turpina sniegt savus pakalpojumus Krievijas okupētajās teritorijās Ukrainā. Veikals  "AliExpress" ir ļoti iecienīts Krievijā, un to pārvalda Singapūrā reģistrētais uzņēmums "AliExpress Russia Holding Private Ltd".

Šogad uzņēmums agresorvalstī turpina darbību pilnā apjomā, tirgojot ārvalstu preces. 

Kā liecina aģentūras "Reuters" dati, "Alibaba" veikalos tāpat iespējams iegādāties preces, kas izgatavotas rūpnīcās Krievijas okupētajās Ukrainas teritorijās, piemēram, Doneckas apgabala Debaļceves metalurģiskās mašīnbūves rūpnīcas.

Ukrainas varasiestādes uzsver, ka "Alibaba" ierobežo ukraiņu preces savās platformās. Piemēram, 2022. gadā Ķīnas uzņēmums bloķējis ukraiņu blogeri par to, ka viņš paziņojis, ka Krievija uzsākusi karu pret Ukrainu. Savukārt prokrieviskie paziņojumi platformā dzēsti netiek.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu