Siliņa: Koalīciju var izveidot gan bez "Progresīvajiem", gan bez NA (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Labklājības ministre Evika Siliņa.
Labklājības ministre Evika Siliņa. Foto: Edijs Pālens/LETA

Koalīciju iespējams izveidot gan bez "Progresīvajiem", gan bez Nacionālās apvienības (NA), secināms no "Jaunās vienotības" (JV) Ministru prezidenta amata kandidātes, labklājības ministres Evikas Siliņas (JV) sacītā šodien intervijā portāla "Delfi" raidījumā "Kāpēc".

Siliņa norādīja uz dažādiem koalīcijas iespējamajiem variantiem, tajā skaitā, ar JV, "Apvienoto sarakstu" (AS), NA un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) vai arī JV, AS, ZZS un "Progresīvajiem".

Vaicāta par NA iebildumiem pret "Progresīvajiem", Siliņa pieļāva, ka NA savu nostāju varētu arī nemainīt.

Politiķe vērsa uzmanību, ka Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs savā ceturtdien izplatītajā paziņojumā ir uzlicis "jaunu rāmi" plašākas koalīcijas izveidošanai.

Siliņa atzīmēja, ka šaurāka valdība ļauj kādam no partneriem bloķēt un apstādināt kādas no reformām, savukārt pie plašākas koalīcijas valdībai iespējams strādāt elastīgāk.

Ar valdības izveidi kavēties nevar un vienošanās jāpanāk septembrī, sacīja premjera amata kandidāte, kura koalīcijas izveidošanu vēlētos sagaidīt septembra sākumā, vidū.

Politiķe neizslēdza sadarbības iespēju ar pie frakcijām nepiederošo Saeimas deputātu, partijas "Gods kalpot Rīgai" deputātu Oļegu Burovu, kurš parlamentā ievēlēts no partijas "Latvija pirmajā vietā" saraksta.

Kā ziņots, premjers Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien iesniedza Rinkēvičam demisijas rakstu. Rinkēvičs nākamnedēļ uz konsultācijām aicina visas Saeimā pārstāvētās politiskās partijas.

Konsultācijās tiks pārrunāts jaunas koalīcijas veidošanas process un Valsts prezidents noskaidros politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli, iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu