Rajevskis skeptisks par ātru valdības izveidi arī pēc Siliņas nominēšanas premjera amatam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Politologs Filips Rajevskis
Politologs Filips Rajevskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc labklājības ministres Evikas Siliņas (JV) nominēšanas premjera amatā nav pamata optimismam par jaunās valdības koalīcijas izveidošanu ātrā periodā, sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Neviena cita partija nebija izvirzījusi savu kandidātu, līdz ar to Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs bija nolikts situācijā, kad "no viena bija jāizvēlas viens". Prezidents ar savu lēmumu devis impulsu, lai saruna par koalīcijas izveidi notiktu ātrāk un aktīvāk un tiktu pieņemts lēmums, kuri politiskie spēki atradīsies koalīcijā, bet kuri - ārpus tās. Ar oficiāla kandidāta statusa piešķiršanu Siliņai tiek dots papildu instruments šo sarunu vešanai.

Lūgts prognozēt, cik ātrā laikā koalīciju izdosies izveidot, eksperts atbildēja, ka šajā ziņā viņš nav optimists, ņemot vērā to, kā līdz šim partiju sarunas virzījušās uz priekšu.

"Es neesmu optimistisks, ka tas notiks ļoti ātri," uzsvēra eksperts.

Runājot par "zemūdens akmeņiem", eksperts vērsa uzmanību, ka tās ir attiecības starp partijām un spējām saprast, uz kādiem kompromisiem partijas gatavas, turklāt neviens publiski nezina, kādas ir reālās partiju vēlmes.

Kā ziņots, Valsts prezidents Ministru prezidenta amatam nominējis JV pieteikto premjera amata kandidāti, pašreizējo labklājības ministri Siliņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu